Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Personalminskningar i Svensk volleyboll

03 APR 2013 08:01
Svensk volleyboll gick med 2 miljoner kr i underskott 2012 framförallt kopplat till höga kostnader för fjolårets Swedish Beach Tour. Förbundsstyrelsens ambition är att återställa ett positivt eget kapital till 31 december 2015. För att lyckas ses nu hela organisationen över. Samtidigt pågår en kamp mot klockan för att kunna genomföra en beachvolleytour i sommar.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2013 13:47

En av åtgärderna för att stärka ekonomin är att varsel läggs som berör en tjänst på kansliet i Solna.

- Det är givetvis inte roligt att behöva varsla personal, men det är en konsekvens av att vi måste få en ekonomi i balans för att kunna utveckla verksamheten framöver, säger generalsekreterare Bengt Wicksell. Just nu pågår en dialog om framtiden med Tomas Lidstedt som är sist anställd i Solna.

Tom Englén går vidare

Tom Englén som i flera år varit anställd inom Svensk volleyboll med uppdrag att jobba med Swedish Beach Tour och den nya ledar- och spelarutvecklingsplanen kommer att avsluta sin tjänst i april. Tom har sagt upp sig för att gå vidare till nya utmaningar på Umeåbaserade kommunikationsbyrån Heja! där han ska jobba som projektledare med inriktning på sponsringsfrågor.

- Det är en utmaning när personal slutar, med kompetens som försvinner. I och med det tuffa ekonomiska läget har vi fått ställa om i planeringen och gjort många justeringar, säger Wicksell.

Omorganisation av Sveab

I samband med årsmötet i Svenska Volleybollförbundet meddelade styrelsen i Svenska Volleyevent AB att den har för avsikt att avgå. Bolaget tappar därmed för andra gången på ett drygt år hela sin styrelse och även sin personal. Förbundsstyrelsen arbetar nu med att omorganisera Svenska Volleyevent AB.

Beachvolleysommarens planering

Ett intensivt arbete pågår nu för att kunna genomföra en beachvolleytour i sommar. Preliminärt kommer beachvolley-SM att spelas under vecka 31.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info