Hoppa till sidans innehåll

På gång i Göteborg...

30 SEP 2009 15:10
... eller kanske snarare så att volleybollen i Göteborg är på gång. Beachvolleybollen har varit stark länge och nu kommer volleybollen starkare på ungdomssidan än på många år.
  • Skapad: 30 SEP 2009 15:10

Redan nu under september har det hållits en Kidsvolleykurs och den första deltävlingen i seriespelet för Volley 2000 har genomförts. Volleyboll.se har lyssnat med Jerry Dammvik, volleybollprofil i Göteborg och utbildningsansvarig i Västsvenska Volleybollförbundet, om vad som är på gång.

 -Varför satsade Västsvenska på en Kidsvolleykurs? Just i Göteborg?
"Det finns i Göteborg ett stort behov av att få fram utbildade ledare. Det finns många som vill spela volleyboll i Göteborg men tyvärr har det inte funnits så många som har kunnat att ta emot dessa potentiella spelare. Förhoppningsvis kan vi med hjälp av Kidsvolley få fart på volleybollen på Sveriges framsida :-)."

 -Tre klubbar var representerade, Kungälv VBK, Sjövalla FK och så din egen Majorna VBK, vad tror du en kurs som denna kan ge föreningarna?
"För Majorna vet jag att detta kommer att generera att vi startar en träningsgrupp för Kidsvolley. Vad gäller Kungälv och Sjövalla så får några unga ledare mer kött på benen och förhoppningsvis vågar några till tacka ja till att engagera sig som ledare i sin förening. Som spelare så är det också väldigt utvecklande att gå ledarutbildningar då man får större förståelse för hur man kan tänka som ledare och även tvingas att tänka efter hur man rent praktiskt skall göra när man t ex tar en bagger."

Kidsvolleykurs genomfördes i Göteborg under sept. 09

 

 -Kommer vi att se mer volleyboll i Göteborg nu?

"Ja, absolut Göteborg har idag fler aktiva ungdomsföreningar än vad man har haft på flera år, skulle nog våga säga att det inte har varit så här många klubbar som har ungdomsverksamhet sedan 1900-talet. Det roliga är att det finns mer att göra, flera har hört av sig och vill köra ungdomsvolleyboll."

 

 -Det var visst premiär i helgen som gick för Volley 2000 serien med hela 8 lag. Kul, inte minst att Göteborg BC hade med ett lag! Hur gick tongångarna innan och efter tävlingen? 

"Det vara glada tongångar hela tiden, alla var sugna att komma igång efter vår underbara sommar och de klubbar som deltog förra säsongen var glada över att vi nu var dubblet så många klubbar representerade som då. Det är fantastisk kul att vara med på ungdomssammandrag. Det spelar ingen roll vem man är eller hur länge man spelat, det är bara så himla skoj! Nästa deltävling är den 21:e november i Mölnlycke och då hoppas vi givetvis att fler klubbar dyker upp och roar sig med oss."

 

Fler nyheter väntar i Göteborgsregionen då det planeras Volleyduatlon, en "världspremiär" som innebär att lagen i U17 spelar en turnering under två dagar med beachvolleyboll ena dagen och volleyboll den andra och räknar ihop resultaten från de båda disciplinerna. Ett mycket spännande projekt som det ska bli roligt att följa.

 

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info