Hoppa till sidans innehåll

Östsvenska bildat

13 NOV 2009 11:37
Omvandlingen av distriktsorganisationen fortlöper och nu är snart pusslet klart. Östsvenska VBF bildades i Uppsala 9 november.
  • Skapad: 13 NOV 2009 11:37

Upplands Volleybollförbund genomförde sitt årsmöte i Uppsala i måndags och ett av ärendena var att ändra stadgarna för att bilda Östsvenska Volleybollförbundet. Årsmötet beslutade enligt styrelsens förslag och därefter valdes en ny styrelse för det nya förbundet. Jonas Ekman, tidigare ordförande i Södermanlands Volleybollförbund, valdes till ordförande och arbetet för den nya styrelsen ska vara igång inom kort för att verka med full kraft och framåtanda i början av 2010.

 Så volleyboll.se ställde några frågor till Jonas Ekman, ny ordförande för Östsvenska Volleybollförbundet:

- Det nya förbundet, Östsvenska, bildades nyligen. Var det ett positivt och bra årsmöte?
Det positiva är att årsmötet äntligen blev av så vi kan dra igång det nya distriktet. Årsmöten kan ibland lite fördomsfullt uppfattas som ganska tråkiga tillställningar men detta var ett mycket positivt möte med mycket humor och skratt.

- Hur ser du att volleybollsporten ska kunna dra nytta av en tightare organisation som nu med betydligt färre distrikt?
Genom färre distrikt blir det dels lättare att rekrytera personer som vill och har möjlighet att hjälpa till. Det blir enklare med ett utbyte sportsligt och utvecklingsmässigt mellan föreningarna när det blir färre distrikt. Detta då gamla invanda gränser suddas ut. Jag tror också det blir enklare med samarbete mellan de nya distrikten dels då det nu faktiskt finns distrikt att samarbete med men även att det blir färre personer som ska komma överens om olika samarbetsprojekt. Jag tror att volleybollen som sport blir lite mer professionell då det finns en fungerande mellannivå som bättre kan tillvarata volleybollens intressen på läns- och distriktsnivå. Jag ser bara positivt på de nya distrikten. Det viktigaste är att vi tillsammans inser vilken potential detta är och arbetar utifrån detta.

- I din del av landet, Östergötland, Södermanland, Västmanland och Uppland, vad ska förbättringsarbetet fokuseras på enligt dig?
Jag tycker att det viktigaste är att vi direkt kan hjälpa de befintliga föreningarna att utvecklas. Jag tror nyckeln till att få fler spelare och sprida sporten ligger i att vi ska få bättre och starkare föreningar. Vi har väldigt många helt fantastiska ledare inom volleybollen. Problemet är ganska ofta att dom är alltför få och ensamma i sina föreningar. Vilket medför att dom inte orkar eller har tid med att utveckla och stärka föreningen. Detta skapar en jätterisk då många föreningar riskerar att försvinna om eldsjälen slutar. Jag är övertygad om att vi kan få starkare och större föreningar om vi får fram fler spelare men även att föreningarna tillsammans med distrikten kan skapa nya föreningar.  Jag tror nyckeln ligger i att ha en ständig dialog med föreningarna och skapa mötesplatser där föreningarna får diskutera dessa frågor och få hjälp av varandra men även få goda exempel på hur andra idrotter löst dessa problem. Det viktigaste är att vårt stöd anpassas efter föreningarnas behov och vilja även om jag tycker vi ska inspirera föreningarna att våga tänka större och ta ut svängarna.

Till sist, Hur kommer det att gå för Östsvenska på DistriktsSlaget, där distrikten tävlar mot varandra 5-6 januari i Katrineholm
Seger så klart. Om man ska se det lite allvarligare så ser jag turneringen som ett jättebra avstamp för det nya distriktet där vi direkt får en konkret fråga att samarbete kring.

Tack Jonas och lycka till med arbetet i Östsvensk Volleybollförbundet.

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info