Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pavel Lebeda

OS i Tokyo flyttas till 2021

24 MAR 2020 15:42
Förra veckan meddelade Europeiska Volleybollförbundet (CEV) att beachvolleyns OS-kval, Continental Cup, skjuts upp tills vidare. Nu meddelar Internationella Olympiska Kommittén (IOK) att 2020 års sommar-OS i Japan flyttas till 2021.
  • Skapad: 24 MAR 2020 15:42

Sveriges beachvolleylandslag skulle ha spelat Continental Cups andra fas av totalt tre i mitten av maj. Damernas tävling var planerad att avgöras i Baden Österrike 14-17 maj. Herrarnas tävling låg schemalagd att spelas i Madrid, Spanien, 15-17 maj. Med anledning av coronautbrottet i Europa beslutade CEV att skjuta upp tävlingen på obestämd tid.

Nu står också klart att olympiska spelen i Tokyo, som skulle anordnas 24 juli – 9 augusti, flyttas fram till sommaren 2021. Vad det innebär för beachvolleylandslagens OS-kvalande är i skrivande stund oklart. Svenska Volleybollförbundet står i kontakt med CEV och inväntar besked.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) välkomnar beskedet om OS-flytten.
- Ett bra beslut och ett klokt beslut. IOK har haft en arbetsgrupp tillsammans med världshälsoorganisationen WHO sedan början av februari månad så vi vet att det här är ett beslut som är väl underbyggt med hjälp av experter och flera parter, säger SOK:s ordförande Mats Årjes.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info