Hoppa till sidans innehåll

Nytt om utbildning och idrottslyftet

16 DEC 2015 12:00
Från och med första januari införs en deltagaravgift för att utbilda sig. Samtidigt satsas idrottslyftsmedel för att fler ska arrangera utbildningar.
  • Skapad: 16 DEC 2015 12:00

Som vi tidigare skrivit om kommer utbildningar att från och med 2016 kosta pengar för deltagarna. De senaste tre åren har Svensk volleyboll valt att satsa idrottslyftsmedel på att subventionera deltagarnas kostnad för att delta i våra utbildningar. Ett unikt projekt som kom till för att vi behövde lyfta utbildningsverksamheten. 2016 har vi en ny verksamhetsinriktning och samspelet med distrikten förändras. Det innebär bland annat att vi satsar idrottslyftsmedel på arrangörer istället för att subventionera deltagare. Vi kommer inte längre erbjuda utbildning utan kostnader för deltagare eller deltagarens förening.

Dessutom kommer idrottslyftet att gå till fria projekt och startpaket för kidsvolley. Framöver kommer även ett koncept om att arrangera matchspel att kunna vara grund för att få idrottslyftsmedel. Föreningar som engagerar sig i att skapa utbildningstillfällen och arrangera matchspel framöver kommer att premieras.

Ett klick bort

Nuvarande utbildningssystem är under omformning liksom kurser och utbildningsmaterial. Vi vill göra det mer lättillgängligt för användarna och på så sätt få fler att utbilda sig.

Det ska vara enkelt att utbilda sig där vi bl.a. jobbar för att digitalisera materialet så att det bara är ”ett klick bort” att ta till sig nya kunskaper.  

Jeanette Jonsson, tidigare verksamhetschef på Riksidrottsgymnasiet, har tagit över utbildningsfrågorna och idrottslyftet. Kontakta Jeanette om du har frågor This is a mailto link

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info