Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Nytt koncept på gång - pilottillfällen arrangeras i sommar

28 MAJ 2016 19:33
Från och med nästa vecka arrangeras pilottillfällen för ett nytt, spännande koncept för matchspel. Målet är att öka sportens tillgänglighet och att locka nya spelare att utöva världens roligaste idrott.
  • Skapad: 28 MAJ 2016 19:33

Årsmötena 2015 och 2016 beslutade om en ny verksamhetsinriktning för Svensk volleyboll. Man tittade tillbaka och konstaterade att antalet individer som spelar någon form av volleyboll inom Svensk volleyboll ökat med 15 procent i under perioden 2011-2015. Kul för Svensk volleyboll eftersom de flesta andra idrotter har mindre ökningar eller rent av tappat utövare i samma period.

Målsättningen i den nya verksamhetsinriktningen är att försöka öka med ytterligare drygt 30 procent - eller 3 000 utövare. Vi vill dessutom ta täten i Svensk idrotts strategi att göra en förflyttning från triangellogik till rektangel, där idrotten ska göras mer tillgänglig för alla samt att bredden ska ges större möjligheter att utöva längre upp i åldrarna.

Under 2015 genomfördes fyra processarbeten som bland annat identifierade ett nytt koncept för att spela match som en möjlig väg att locka fler utövare. Inför 2016 sökte SVBF projektmedel hos Riksidrottsförbundet för att utveckla detta. Erik Alm har anställts som projektledare och till hösten hoppas vi lansera det nya konceptet. Tanken är att alla ska kunna vara med och att konceptet i alla delar ska vara inkluderande. Spelformen utgår från level 6 för ungdomar, men vänder sig till alla, inte minst nyanlända.

Som ett led i utvecklingen har det även inletts ett samarbete med Tobias Hahlin och Sandsport för att se vad vi kan göra utomhus redan i sommar.

Det hela har utmynnat i att det från och med nästa vecka kommer arrangeras en rad pilottillfällen under namnet Carpa Beachen på beachvolleyplaner runt om i Stockholmsområdet. Målet är att sommarens spel ska generera nyttig kunskap inför det fortsatta utvecklingsarbetet och att arrangemanget i förlängningen kan etablera sig som ett årligen återkommmande evenemang runt om i landet.

Vad? Pilottillfälle, Carpa Beachen
Var? Rålambshovsparken, Kungsholmen (Stockholm)
När? 2016-05-30, kl. 17:30-19:00
Det är gratis att delta på pilottillfället!

Varmt välkommen!

Läs mer om evenemanget!

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info