Hoppa till sidans innehåll

Ny tränare på Riksträningscentrum

22 AUG 2013 10:48
För några dagar sedan landade Aldis Jaundžeikars i Sverige och Falköping, där han är nytillträdd tränare på Riksträningscentrum och Riksidrottsgymnasiet. Han kommer ursprungligen från Lettland, men har tidigare spelat i både Floby och Hylte.

  • Skapad: 22 AUG 2013 10:48

- Det känns riktigt bra, allt är än så länge nytt för mig, men jag ser det här som en härlig utmaning, säger Aldis mellan två träningspass i Falköping.

Han har en lång volleybollkarriär som spelare bakom sig, men karriären tog stopp med en knäskada. Efter det började han utbilda sig till idrottslärare och inriktade sig sedermera på att bli volleybollcoach.

Svenska titlar med Hylte

Han trivs i Sverige, och har goda minnen från de fyra säsongerna då han spelade i Floby och Hylte, med SM-guld och GP-guld som extra guldkantade minnen. Nu är han tillbaka på Västgötaslätten igen, med en tränarutbildning och landslagsuppdrag i Lettland i bagaget.

- Jag har tränat juniorlandslag och klubblag i Lettland, både i volleyboll och i beachvolley. Det känns därför roligt att båda grenarna finns här i Falköping att lära ut, säger han.

"Tränaruppdraget handlar om att ge och ta"

I Lettland var det organisatoriskt en del svårigheter, vilket bidrog till att han gärna ville se en förändring i arbetslivet.

- Sverige passar perfekt på det sättet, jag har ju bott här tidigare och tar mig gärna an utmaningen att kunna bidra med kunskap till eleverna. Samtidigt är det inspirerande att veta att man alltid får en massa positivt tillbaka också, avslutar Aldis innan nästa träningspass utomhus tar vid.

Ännu en nyanställd, Adrienne Marie, har börjat på Riksträningscentrum. Hon presenteras i en separat artikel.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info