Hoppa till sidans innehåll

Ny tävlingsledare för Svensk volleyboll

18 MAJ 2011 18:55
Tomas Lidstedt tillträder som tävlingsledare på Svenska volleybollförbundet den första september. Han kommer då att ansvara för den nationella tävlingsverksamheten.
  • Skapad: 18 MAJ 2011 18:55

- Det ska bli otroligt kul och spännande. En hjärtefråga för mig är att se till att volleybollen växer underifrån, att vi har livfulla serier helt enkelt. Det finns så många krafter som vi kan ta till vara på, säger Tomas Lidstedt.

Lång karriär inom volleybollen

Många spelare och ledare känner igen Tomas. Han började spela volleyboll redan 1971 då han startade KFUM Norrköping volleyboll. Det dröjde inte många år innan han började utbilda sig till domare, dömde sedermera elitserien och tog klivet ut på den internationella arenan som domare i bl.a. Champions League. När han sedan kom tillbaka till svensk volleyboll blev han domartillsättare och ingår i referensgruppen för domare. I augusti kommer han att vara tävlingsledare på World Tour-tävlingen Paf Open på Åland.

- Det ska också bli väldigt roligt, då jag kommer ansvara för att se till att allting spelmässigt fungerar. Domare, bollrullare, sekreterare och medicinsk personal ska samarbeta på ett bra sätt. Jag känner väldigt många människor både inom svensk och internationell volleyboll, och goda kontakter hjälper naturligtvis i alla typer av uppdrag, säger han.

Han lämnar en anställning på Norrköpings kommun, där han nu arbetar som skolterapeut på gymnasiet. Det innebär att han arbetar med barn med stora sociala problem, i botten är han utbildad fritidsgårdsföreståndare.

Nya kontaktpersoner

Tomas Lidstedt efterträder Anders Almqvist, som i dagarna slutar som projektanställd tävlingsledare.

- Jag kommer att med glädje minnas alla fantastiska människor och många idrottsliga ögonblick och vill bara uttrycka min tacksamhet över att ha varit en del i gemenskapen i denna härliga sport, säger Anders Almqvist.

- Anders har gjort en mycket bra och värdefull insats för svensk volleyboll. Med positiv inställning har han tagit sig an alla utmaningar han ställts inför och skapat många goda relationer, säger generalsekreterare Bengt Wicksell.

Under sommaren kommer Paul Engström och Kristina Gehlin ha hand om de nationella serierna, NEVZA och Europacuper. Frågor som rör landslagen ansvarar Bengt Wicksell och Kristina Gehlin för.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info