Hoppa till sidans innehåll

Ny praktikant på kontoret

07 NOV 2014 12:10
Ett ansikte till finns nu att hålla utkik efter på Svenska Volleybollförbundets kansli. Han heter Simon Brandén och kommer framförallt att hjälpa till med kommunikationsfrågor under sin två månader långa praktik.
  • Skapad: 07 NOV 2014 12:10

 - Det ska bli oerhört kul och inspirerande att få jobba här. En bra plats att utveckla mitt skrivande och mitt journalistiska tänkande på, säger huvudpersonen själv.

Studerar till medievetare

Simon studerar just nu till medievetare vid Luleå tekniska universitet och tar examen i vår. Valet av praktikplats var inte speciellt svårt. Volleyboll är en sport som han alltid har gillat och Simon själv tänkte börja spela i klubb när han vara 16 – 17 år. Tyvärr fanns det inget lag i hans egen ålder som han kunde spela med utan han skulle istället få spela med de som var två år yngre. En erfarenhet som han använder som morot.

 - Det var synd, jag ångrar att jag inte började men när jag var så ung var det inte så lockande. De som var jämngamla med mig var för duktiga menade tränarna. Så jag började inte i något lag utan fick spela med pappa och hans vänner på skoj. Det var roligt men inte lika utvecklande. Sen upptäckte jag beachvolleyn och blev helt fast, så nu försöker jag spela så mycket jag hinner.

Vill skapa publicitet för sporten

Simon vill gärna jobba för att det ska bli fler lag så det finns fler valmöjligheter. Men för fler lag så behövs det också fler spelare. Ett sätt att få det är ökad synlighet och publicitet. Och vad Simon har för mål med praktiken finns det ingen tvekan om.

 - Förhoppningsvis får jag vara med och bidra till att Grand Prix, och framfört allt EM kvalet i maj blir något utöver det vanliga, avslutar Simon.

Han kommer att praktisera under resten av hösten och en bit in i januari 2015. 

 - Vi tycker att det är riktigt roligt att få dela med oss och samtidigt få nya ögon på hur vi kan jobba med kommunikationen inom Svensk volleyboll. Det är spännande att få jobba med Simon som är ung och har en färsk utbildning i bagaget och därmed nya idéer och infallsvinklar, säger Annika Collin som är Simons handledare.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info