Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Ny distriktsorganisation processas fram

08 NOV 2019 15:07
Svenska Volleybollförbundet genomför ett utvecklingsarbete med målet att sjösätta en ny distriktsorganisation som bättre ska möta medlemsföreningarnas behov av stöd och resurser. Medlemsföreningarna inbjuds att delta i processen.
  • Skapad: 08 NOV 2019 15:07

Svenska Volleybollförbundet består i dagsläget av sex distrikt där verksamheten bedrivs med skiftande karaktär och intensitet. Det har över tid varit svårt att fylla distriktsstyrelserna med ledamöter, vilket fått till följd att distriktsarbetet på sina håll saknat både energin och engagemanget som krävs för att göra verksamheten livskraftig. Volleyboll- och beachvolleyföreningar runt om i landet går därmed miste om en viktig stödfunktion. Vid Svenska Volleybollförbundets årsmöte 2017 uppdrogs därför åt förbundsstyrelsen att se över hur distrikten organiseras. Utifrån denna bakgrund föreslås nu en ny distriktsorganisation.

I korthet föreslås den nya organisationen innebära att dagens distrikt ersätts av regionala eller tematiska arbetsgrupper och att delar av administrationen centraliseras till Svensk Volleybollförbundets Stockholmskansli, som agerar stödfunktion. Ett distrikt behålls rent formellt och dess styrelse består förslagsvis av någon från varje regions-/temagrupp. Arbetsgrupperna sorterar under förbundsstyrelsen och fungerar tillsammans med det kvarvarande stordistriktet som förbundsstyrelsen förlängda arm ut i rörelsen. Arbetsgrupperna bemannas av föreningarna och bedriver i mångt och mycket samma typ av aktiviteter som distrikten tidigare gjort, så som utbildning, tävling rekrytering m.m, men slipper stora delar av det administrativa oket.

Här finns förslaget att läsa i sin helhet.

Svenska Volleybollförbundets medlemsföreningar inbjuds att delta i arbetet med den nya distriktsorganisationen genom att inkomma med synpunkter och förbättringsförslag. Dessa skickas till This is a mailto link senast den 30 december.

TIDPLAN
2019
- 30 december: Förslag in till This is a mailto link.

2020
- 15 januari 2020: Remissvar ut på volleyboll.se.
- Februari: Slutgiltigt förslag presenteras
- April: Årsmöteshandlingar skickas ut
- Maj: Beslut årsmöte

Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info