Hoppa till sidans innehåll

Nordsvenska VBF först ut med föreningsutvecklingsprojekt

19 OKT 2010 11:34
Nordsvenska Volleybollförbundet är först ut med att en förening i distriktet har genomfört en föreningsutvecklingsprocess. Storumans IK hade besök av SVBFs personal Camilla Park samt SISU konsulenten från Lycksele första helgen i oktober.
  • Skapad: 19 OKT 2010 11:34

På fredagskvällen var det Kidsvolleyutbildning där 12 deltagare deltog och under lördagen och söndagen samlades 6 deltagare från Storumans IKs styrelse och ledare i Lycksele för att vara med på Nordsvenska VBFs föreningsutvecklingssatsning.

Satsningen går ut på att två föreningar i Nordsvenska Volleybollförbundet får chansen att samla ihop sin styrelse samt nyckelpersoner till en processdygn och lära känna varandra och sitt uppdrag. SISU Idrottsutbildarna samt personal från Svenska Volleybollförbundet deltar och leder processen.

Deltagare från Storumans IK

 Storumans IK var först ut och sex personer från föreningen åkte iväg till Ansia Camping i Lycksele för att under ett dygn vidareutveckla föreningen. Första dagen handlade om att lära känna varandra, hur men är som person och hur man arbetar tillsammans. Här togs det fram hur ett styrelsemöte ska bli så effektivs som möjligt samt vilka ansvarsområden som bör finnas i styrelsen. Andra dagen lades det fokus på Målstegen som SISU Idrottsutbildarna använder sig av samt att se hur nuläget är i föreningen och hur man i framtiden vill att föreningen ska verka.


  
Nästa steg för Storumans IK är att spika en styrelse och därefter boka in ett nytt processdatum med SISU Idrottsutbildarna för att jobba specifikt med Målstegen och ta fram en utvecklingsplan.

KFUM Skellefteå står näst på tur i Nordsvenska distriktet. I Östsvenska distriktet ska  Nyköpings Frisksportare och Fyrishov BC få chansen samt i Sydsvenska distriktet Ljungby VBK. Övriga distrikt jobbar med att ta fram föreningar som ska få chansen till föreningsutveckling.

 

 

 

Skribent: Camilla Park

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info