Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nordisk idrottskonferens för barn och ungdomar i Norge

04 OKT 2011 16:55
I september deltog Svenska Volleybollförbundet i det nordiska idrottssammanträdet som hålls vart tredje år. I år hade turen som arrangörsansvarig kommit till Norge och landet valde att hålla mötet i den olympiska staden Lillehammer. Idrotterna som var representerade under träffen var utvalda av alla de nordiska länderna. Och förutom volleyboll var bland annat judo, gymnastik, hockey och innebandy närvarande. De olika idrottsgrenarna fick sedan välja ut tre representanter från varje förbund.

  • Skapad: 04 OKT 2011 16:55

 

 

Dagarna ägnades åt många intressanta föreläsningar om barn och ungdomar inom idrotten. Där vikten om att inte tänka så resultatinriktat utan istället koncentrera sig glädjen var ett av ämnena som ständigt stod i centrum. Det fanns också tid åt de olika sporterna att sitta ner tillsammans och utbyta erfarenheter och problem.

 

Exempelvis kunde Sverige med hjälp av konferensen för sex år sedan ta över Danmarks koncept för Kids volley. Vilket har bidragit till att barn nu kan börja spela volleyboll allt tidigare. Dessutom är detta möte otroligt värdefullt på det sättet att de nordiska länderna får ett mycket bättre kontaktnät mellan de olika förbunden.

 

Maja Frödén som var med under mötet som ungdomsrepresentant säger såhär om dagarna i Norge:

– Denna resa har varit en otroligt bra erfarenhet för mig, då jag fått lära mig jättemycket. Speciellt har jag fått ny kunskap vad det gäller min ledarroll, både hur jag ska möta mina adepter och fått nya övningar.   

Själv har jag kanske inte kunnat bidra lika mycket i diskussionerna som alla andra har, eftersom jag inte har samma erfarenheter. Men oj vilken nyttig och rolig upplevelse det har varit. Idrottskonferensen i Norge 2011 blev hellyckad!   

 

De som företrädde svensk volleyboll under konferensen var Annika Hermansson (arbetare på förbundet), Madeleine Eriksson (styrelsemedlem) och Maja Frödén (ungdom, 18år).  

 

 

Skribent: Annika Hermansson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info