Hoppa till sidans innehåll

Med Svensk idrott mot 2025

24 MAJ 2017 08:06
I helgen genomfördes Riksidrottsmötet i Karlstad med 178 röstberättigade mötesdeltagare från 71 Specialförbund och 74 SISU-distrikt. Svensk volleyboll fanns såklart på plats och var med och fattade strategiska beslut om Svensk idrotts framtid.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2017 09:13

Riksidrottsmötet i Karlstad beslutade om en strategisk plan för svensk idrott mot 2025. Stämman beslutade att bistå Riksidrottsstyrelsens förslag att öka insatserna för förändringar av barn-och ungdomsidrotten. Målet är att år 2025 ha en idrottsrörelse där alla får plats att idrotta utifrån sina villkor oavsett ambition, ålder, kön, prestationsnivå eller andra förutsättningar. Träning och tävling ska utformas så att utövaren mår bra, har roligt och utvecklas under hela livet.

Svenska Volleybollförbundets ordförande Saffet Eraybar fanns på plats i Karsstad och säger att -Vi var eniga i de flesta frågor och Svensk idrott vill åt samma håll. Glädjande var att volleybollen syntes mer än på många år genom att Ilkka Räisänen tilldelades förtjänsttecken och att den tidigare SVBF:s ledamoten Jane Billnor (Andersson) fanns med i voteringen för att vara med i valberedningen.

Några av de viktigaste besluten som togs på Riksidrottsmötet:

Stämman beslutade om nya jämställhetsmål för Svensk idrott samt stadgeändringar som innebär kvotering inom SF:ens styrelser och valberedningar.

Stämman beslutade att Svensk idrott ska arbeta för en mer etisk och trygg idrott genom att ta fram en etisk kod, inrätta en ombudsman samt se över preskriptionstiden för brott riktade mot barn-och ungdomar som inte är tävlingsreleterade för att säkerställa barnrättsperspektivet inom idrotten.

Stämman beslutade att RS ska se över kriterier, villkor och anslutninsformer till RF. Som ett resultat av detta beslut återremitterades samtliga medlemsansökningar (9 nya förbund ville bli medlemmar) till RIM 2019.

Vill du veta mer?
Lyssna på besluten från RIM via RF:s pod  eller läs mer om RIM på Riksidrottsförbundets twitterkonto @RFidrotten

Skribent: Hanna Wigertz Andersson
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info