Hoppa till sidans innehåll

Många funktionärer i utbildning

05 OKT 2012 11:18
I Gislaved hölls en stor utbildning i både datavolley och för bollrullare i samband med träningsmatchen mellan Gislaved och RIG Falköping. Nu finns många funktionärer med gedigen kunskap i att sköta statsitik, matchprogokoll och bollrullning.
  • Skapad: 05 OKT 2012 11:18

- Att genomföra utbildningar skall ses som en kompetenshöjning bland spelare och i föreningen. Genom att skapa rätt utbildning kommer spelarna stegvis höja sina kunskaper och färdigheter, säger Gislaved Volleybollklubbs utbildningsansvarig Patrik Paananen.

Bollrullare är personal som har till uppgift att bibehålla flytet i spelet genom att rulla bollen till servaren under elitseriematcherna. För bollrullarna hanterade man utbildningen internt, Gislaved Volleybollklubbs ungdomsansvarig Carlos Madueño genomförde utbildningen tillsammans med föreningens ungdomsspelare hur man agerar bollrullare under match.

30 ungdomsspelare i utbildning

För sekretariatet besökte Bernard Kalfic och Stefan Bernström Gislaved och genomförde en fortbildning och en nyutbildning i att skriva matchprotokoll. 30 st ungdomsspelare från GVK utbildade sig i sekretariatet och kan nu skriva SVBFs officiella matchprotokoll.

Kunskap i datavolley förmedlas

För datavolley kom Ismo Peltoarvo från Falkenberg Volleybollklubb och genomförde en fortbildning och nyutbildning i datavolley. Datavolley är scout- och statistikprogrammet som genererar både livescore och spelarstatistik i elitserien. Ismo var nöjd med tjejerna och tyckte det var roligt att det var så många som kunde sköta programmet i föreningen. 11st ungdomsspelare kan nu hantera datavolley i Gislaved Volleybollklubb. 


Utbidlninggislaved

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info