Hoppa till sidans innehåll

Lördag 20 mars är det dags för årsmöte i Svenska Volleybollförbundet.

12 MAR 2010 13:48
Den viktigaste frågan på årsmötet är att fatta beslut om ny vision och verksamhetsinriktning för svensk volleyboll.
Vår nuvarande vision att vara ”Sveriges mest expansiva idrott i perioden 2005-2010” kommer att bytas mot något som ska gälla från 2011 och framåt.
  • Skapad: 12 MAR 2010 13:48

Under 2000-talet har SVBF:s ekonomiska situation stärkts och ett annat viktigt ärende är ett förslag från förbundsstyrelsen om att förenkla rekryteringen av nya lag och spelare. Förbundsstyrelsen föreslår att en och samma licens med enhetligt pris för all tävlingsverksamhet, både beachvolleyboll och volleyboll. Är det så att en spelare vill representera en förening i beachvolleyboll och en annan i volleyboll ges spelaren möjlighet att registrera en licens för beachvolleyboll i en förening och en licens för volleyboll i en annan förening.
En tredje viktig fråga är naturligtvis valen. Nedan följer en presentation av de nya personer som valberedningen nominerar till olika uppdrag i SVBF:

Presentation av kandidat: Jan-Erik Wallin

Jag är ett av sex syskon som provade på volleyboll på –60 till -90-talet. Fyra av oss var väl lite mer aktiva i Vara VK, storasyrran var med och vann JSM (vi killar blev ”bara” fyra som bäst). Älskade under många år volleybollen, kamratgänget och allt därtill. Tränade aktivt, var tränare, ledare, ordförande och mycket annat om vart annat under en följd av år. Vi var många som hjälptes åt att försöka sätta Vara på volleybollkartan. Damlaget och ”Galaxie-cup” gjorde nog lite avtryck under ett antal år.

Inne på mitt 57:e år har mitt huvudsakliga fokus ändrat inriktning, även om jag följer volleybollen med stort intresse och då speciellt elitserien för damer. I förrfjol inför SM-finalerna gick jag på jobbet med en liten ”namnbricka” där det stod: ”Pappa till blivande svensk mästare!!!” (Jag hade en dotter i vardera finallag…). Äldsta dottern har nu ”lagt skorna på hyllan” medan den yngsta spelar i Katrineholm och sonen lirar ”på skoj” i ett Göteborgslag. Så visst följer jag volleybollen…

Men… Mitt huvudsakliga fokus är idag samhällsutveckling. Från att som byggnadsingenjör varit arbetsledare och platschef på diverse byggen och också startat ett tradingföretag ihop med klubbens tidigare tränare halkade jag in i politiken på ett bananskal. Utan någon egentlig erfarenhet övertalades jag att bli kommunstyrelsens ordförande 1992. Ett spännande och intressant uppdrag där jag varje dag möter nya utmaningar. Har ”överlevt” ett antal val sen dess och innehar fortfarande uppdraget som kommunstyrelsens ordförande.

Ambitionen att sätta Vara på kartan har jag burit med mig och vi i organisationen har faktiskt lyckats göra Vara känt lite olika sammanhang. Jag tror det beror bland annat på att vi gör lite annorlunda saker och att vi vågar...

Har med tiden blivit invald i olika sammanhang med koppling till mitt kommunala uppdrag. Just nu är jag bl.a ledamot i Sveriges kommuners och landstings demokratiberedning, ordförande i Västra Götalandsregionens Beredning för regional utveckling, v.ordf i West Sweden och ledamot i Skaraborgs kommunalförbund.

Blev överraskad då frågan om att sitta i SVBF:s styrelse kom, men samtidigt hedrad. Hoppas att jag kan bidra på ett positivt sätt med de erfarenheter jag har, även om jag inte har all den tid som kanske förväntas.

 

Presentation av kandidat: Madeleine Eriksson

Vem är du ?
Snart 26 år och bor i Örebro sedan 5 år tillbaka. Kommer från början från Filipstad i Värmland och jag vill gärna se mig som en ”go å gla” värmlänning. Har hela min uppväxt hållit på med idrott och det var simning, dans, orientering, skidor och fotboll som jag ägnade mig åt. I mitt liv är idrotten en tillflyktsort där man för en kort stund kan få glömma alla problem och stress i övriga livet. Den har lärt mig att organisera, leda och ha kul så när jag första gången blev tillfrågad om jag ville engagera mig som tränare och även som förtroendevald så var det inget svårt val. För mig är det inspirerande att tillsammans med andra kunna påverka och förändra något som man brinner för.

 Är en organisatör och ett kontrollfreak samtidigt som jag lätt blir rastlös. Vet inte om det är den perfekta kombinationen, men jag tror att det har fått mig att hoppa på många roliga saker. Innebär ”grejerna” samtidigt att jag får vara social och träffa människor så är det ett stort plus!

På min fritid så spelar jag volleyboll i elitserien med Lindesberg. Började ganska sent med volleybollen (20 år) och nu såhär i efterhand så önskar man att sporten hade kommit till ”hålan” Filipstad lite tidigare. Mina föräldrar är mina största supportrar och jag tror min mamma har varit på nästan alla hemmamatcher sedan jag började spela. Är mittenbarn och har således två syskon. Mina systrar bor i Uppsala och min lillasyster spelar även hon volleyboll, vilket är kul.

Vad tror Du att Du kan bidra med under det närmaste året?
Jag har ett stort engagemang för volleyboll på alla plan. Jag är spelare och har förtroendeuppdrag både i förening och i SDF. Jag brinner för ungdomsinflytande och det är något som jag skulle vilja lyfta fram i förbundsstyrelsens arbete.  Vi behöver få fler ungdomar att våga och få inspiration till att engagera sig på olika plan. Min utbildning inom sport management gör också att jag har kunskap inom föreningsutveckling mm.

Hur mycket tid kommer Du att lägga ner/har Du tid att lägga ner?
Jag kommer att lägga ner den tid som krävs.

Nuvarande uppdrag: 
*SDF ordförande i Värmland/Örebro läns Volleybollförbund
*Valberedningen SVBF
*Webbansvarig, klädansvarig och sponsorgruppen, Lindesberg Volley

Tidigare uppdrag:
*Presskoordinator för Swedish Beach Tour
*Sponsoransvarig Lindesberg Volley
*Simlärare
*Unga Ledare utbildning genom SISU

 

 

Skribent: Kristina Bengtsdotter Gehlin-Hellgren

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info