Hoppa till sidans innehåll

Lennart Neovius tar plats i FIVB Snow Volleyball Commission

27 MAJ 2019 16:35
Sverige har genom Lennart Neovius tagit plats i FIVB Snow Volleyball Commission. Kommissionen har uppdraget att bevaka och utveckla den nya sportens framväxt.
  • Skapad: 27 MAJ 2019 16:35

Snowvolleyn växer och nu finns alltså en svensk med i det högsta organet för sportens utveckling. FIVB Snow Volleyball Commission kommer att ledas av CEVs president Aleksandar Boricic. Övriga 6 ledamöter som tar plats representerar Österrike, Argentina, Kina, Kanada, Italien och så Sverige.

- Jag är väldigt glad över att ha blivit invald i FIVB Snow Volleyball Commission. Sporten har stor potential och en fråga som jag hoppas kan bli verklighet är Snowvolley som olympisk gren, säger Lennart Neovius, ordförande Svenska Volleybollförbundet.

Tidigare i år anordnades Sveriges första SM i Snowvolley i Östersund och vid vinter-OS i Pyeongchang 2018 arrangerades en uppvisningsturnering.  Både en fullskalig Europatour och en världstour i Snowvolley är i full gång. På några år har sporten utvecklats från en liten avknoppning av beachvolley till officiell gren antagen av både Europeiska Volleybollförbundet (CEV) och Internationella Volleybollförbundet (FIVB).

Mer information om Snowvolley.
Mer information om FIVB Snow Volleyball Commission.


E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info