Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Landslagsspelaren Diana Lundvall tilldelas elitidrottstipendiet

26 SEP 2018 14:20
I dag blev det officiellt. Damlandslagets Diana Lundvall är en av 72 idrottare som får ta emot Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2018/19.
  • Skapad: 26 SEP 2018 14:20

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till idrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Svenska Spels stöd ger möjlighet för 72 idrottare att få ett stipendium på 50 000 kronor vardera. Liksom 2018 är det i år övervägande kvinnliga elitidrottare som tilldelas stipendiet, 61 procent kvinnor, 39 procent män.

– I år är det extra intressant att se hur väl inkludering av paraidrott in i flera specialidrottsförbund fungerar. Såväl bordtennis som cykel och simning har paraidrottare som stipendiater. Tidigare låg dessa idrotter i ett separat förbund. Att vi nu ser dem representera sina respektive specialidrottsförbund med fantastiska resultat i kombination med studier gör oss nöjda och stolta över pågående inkluderingsarbete. Mycket mer jobb finns att göra, men vi är på god väg, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet.

Delas ut på Idrottsgalan

Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition. Och inte minst, ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan den 21 januari 2019.

– Svenska Spel har ett stort engagemang för svensk idrott och vill så långt det är möjligt skapa så goda förutsättningar som möjligt för dess utövare. Att kunna vara med och erbjuda dessa idrottare möjligheter att kombinera en elitsatsning med studier innebär att vi även är med och skapar möjligheter efter den avslutade idrottskarriären.Vi bidrar till att ta svensk idrott framåt, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel.

Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan den 21 januari 2019.


Foto: Robert Boman.

Landslagsspelaren Lundvall utvald

Bland de totalt 420 sökanden har Diana Lundvall, vänsterspiker i damlandslaget i volleyboll, valts ut som en av 72 stipendiater. 21-åringen, som är volleybollfostrad i Sollentuna VK och på riksidrottsgymnasiet i Falköping, har en strålande sommar bakom sig. I juni var hon med och bärgade ett historiskt svenskt volleybollguld när damlandslaget spelade hem förstaplatsen i Silver European League på hemmaplan i Nyköping. Under augusti månads EM-kvalande axlade hon sedan ett tungt ansvar  - och hon gjorde det med bravur, som lagets näst bästa poängplockare.

I skrivande stund laddar Diana för klubblagssäsong med topptippade elitserielaget Örebro Volley, som spelade hem SM-brons så sent som i våras.

Vi gratulerar Diana och önskar henne lycka till med både idrottandet och studierna.

LÄS MER
Om elitidrottsstipendiet
Listan med alla stipendiater

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info