Hoppa till sidans innehåll

Kronan blev prisad

19 NOV 2009 11:38
Kronan Volleybollklubb har blivit utsedd till månadens förening i Landskrona. Riktigt roligt för en klubb som varit nere i en djup svacka och nu är på gång!
  • Skapad: 19 NOV 2009 11:38

volleyboll.se säger grattis till Marie Asp, ledare i Kronan VBK. Hörde att ni blivit utsedd till  månadens förening. Kul! Det går nästan inte att låta bli att ställa samma fråga som brukar komma från sportreportrarna… Hur känns det idag?
- Det känns bra. Vi är mycket glada och stolta över att vi fått denna utmärkelse. Vi är några få som drar väldigt tunga lass i föreningen, och för oss är det en bekräftelse på att det vi gör uppskattas.

Visst var ni rejält på dekis härom året och vad vi förstår är läget mycket mer positivt nu. Vad har ni gjort för att ändra dåligt nuläge till bra nyläge?
- Vi saknade ungdomsverksamhet helt för bara 2 år sedan, och damlaget åkte ut division 1. Vårt herrlag lades ner för ca 10 år sedan. Ja det var inte mycket liv i föreningen just då. Men tack vare engagemang av några av tjejerna i damlaget, som envist kämpar på trots spelarbrist varje år, finns vårt representationslag kvar och kämpar i division 2. Jag själv fick möjligheten, tack vare Idrottslyftet och en positiv arbetsgivare, att åka runt på skolorna i kommunen och visa upp Kidsvolley. Nu har vi en ungdomsverksamhet som växer, och i nuläget har vi ca 30 aktiva ungdomar i åldrarna 6-18 år. Vi har Kidsvolley för de minsta, har nyligen startat Volley 2000 och dessutom har vi ett gäng gymnasietjejer som tränar flitigt. Vi jobbar nu hårt för att engagera fler ledare i föreningen, vilket också ser bättre ut än på länge. Damlaget har 2 tränare, och spelare från alla lagen ställer upp som tränare för lagen under. Själv håller jag i Kidsvolleyn och Volley 2000, och får hjälp utav några av gymnasietjejerna. Vi har alltså börjat arbeta mer tillsammans, vilket resulterat i att klubben kunnat växa. Sakta men säkert bygger vi upp klubbkänslan igen.

Vad innebär priset för klubben?
- Det betyder mycket. Vi blir uppmärksammade i media, och fler får upp ögonen för oss. I Landskrona är det många som inte ens vet att det finns en volleybollförening, så all publicitet är välkommen. Förhoppningsvis kommer det att innebära att lite fler ungdomar letar sig till hallarna och att lite mer publik lockas till våra hemmamatcher. Dessutom känns det ju som en otrolig ära och ett kvitto på att vi är på rätt väg. 

Tack Marie och lycka till med det fortsatta arbetet i föreningen.

Kidsvolley breder ut sig i Landskrona

 

 

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info