Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kritiska röster och svar

12 AUG 2011 16:14
Ett öppet brev från beachvolleyprofilen Simon Dahl, där han med flera kritiserar ledarskapet inom svensk volleyboll, diskuteras nu på flera håll. Styrelsen har tagit emot brevet och har i diskussioner med Simon föreslagit flera åtgärder.
  • Skapad: 12 AUG 2011 16:14

- Vi är för en öppen dialog, så direkt när brevet kom tog vi kontakt med Simon Dahl och satte även in ett extrainsatt styrelsemöte. Vi gick igenom skrivelsen, tog till oss innehållet och har haft fortsatt dialog med Simon där vi föreslagit åtgärder. Alla som fått det ursprungliga brevet har även fått svar av oss, säger Christer Malm, ordförande i Svenska Volleybollförbundet.

En del av kritikerna upplever att det är svårt att få gehör från ledningen och att de blir illa bemötta.

- När vi nu blivit uppmärksammade på  de synpunkter och den kritik som framförts så är det nu upp till styrelsen och ledningen att i konkret handling genomföra nödvändiga åtgärder. Det handlar bland annat om att vi ska bli raka och tydliga i vår kommunikation och lyssna in synpunkter och förslag i organisationen samt vara ödmjuka i vår dialog. Vi har genom brevet haft anledning att öka självkritiken och vi kan också se att vissa frågor hade kunnat hanteras bättre, säger Christer Malm.

Svensk volleyboll har många mötesplatser på olika nivåer inom rörelsen varje år. För att få ökad dialog och kvalitet i verksamhetsinriktningen genomförs även som regel en gång per år ett seminarium med företrädare för rörelsen där det blir tillfälle att med stor bredd på deltagarna dra upp riktlinjer för kommande års verksamhet.

Det finns mycket positivt att berätta också. Sedan 2008 drivs den svenska touren för beachvolleyeliten i Sverige, Swedish Beach Tour. För att skapa internationell uppmärksamhet arrangerar förbundet tillsammans med Finland sedan fyra år tillbaka World Tour tävlingen Paf Open.

För att lyfta volleybollen och öka antalet spelare genomfördes en organisationsförändring för ett par år sedan i distrikten. En annan positiv trend är att genomslaget i media har ökat det senaste året.

- Jag tycker att det är viktigt att nyansera debatten och tillsammans med den kritik som finns även plocka fram allt det som är positivt och har utvecklats inom svensk volleyboll de senaste åren, avslutar Christer Malm.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info