Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kända profiler på volleybollpremiär

25 MAR 2014 14:22
Rikard Wolff var där. Likaså Efva Attling och Eva Dahlgren. Och de svenska herrarna och norska damerna som spelar volleyboll var på plats förstås. På måndagskvällen förhandsvisades filmen ”Optimisterna” på Filmhuset i Stockholm, med en publik som ömsom skrattade, ömsom applåderade och levde sig in i filmen. När den var slut blev det stående ovationer.
  • Skapad: 25 MAR 2014 14:22

- Optimisterna är en berörande film som både speglar ålderdom, gemenskap och volleyboll. Filmen är fantastisk, säger Richard Wolf, som satt högt upp i den fullsatta biografen på Filmhuset. 

Mingel, applåder och rörda besökare

Optimisterna är filmen om det norska damlaget med volleybollspelare mellan 65 och 98 år som samlas kring volleybollen och håller igång oavsett ålder. En stor del av filmen speglar lagets förberedelser för att spela match mot det svenska herrlaget Krutgubbarna i Sollentuna. Den svenska producenten Stina Gardell var på plats på måndagkvällen, liksom Stefan Nilsson, som gjort musiken till filmen.

- Filmen är väldigt fin, och att få vara här i kväll känns fantastiskt härligt. Det är nästan overkligt med så mycket folk, säger Eldbjorg Grottum som är lagets äldsta spelare numera. Hon är 92 år, och tränar fortfarande volleyboll varje måndag, precis som hon gjort de senaste 40 åren.

Eldbjorg och alla andra damspelare i Optimisterna var tillsammans med de svenska Krutgubbarna bjudna av den norska ambassaden efter filmvisningen på middag.

"Vilken härlig film" 

- Vilken uppståndelse! Vi undrar just varifrån alla människor kommit som är här ikväll. Det känns så roligt att få vara med om det här, säger Einar Hamberg i Krutgubbarna.

- Ålderdomen plågar ju många av oss, men den här filmen visar en annan sida, och volleybollen bidrar på ett positivt sätt genom att vara en lättsam sport som man kan utöva oavsett ålder. Jag spelade själv volleyboll när jag var yngre, och det kan man uppenbarligen göra långt upp i ålder, säger Rikard Wolff.

Eva Dahlgren kanske sammanfattade filmen på allra bästa sätt på twitter: ”And the Oscar goes to #Optimisterna. Vilken härlig film.” 

Optimisterna har premiär på Folkets Bio 4 april. Trailer och övrig info om filmen

IMG_0175

IMG_0144

IMG_0142

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info