Hoppa till sidans innehåll
Foto: Herman Sewelén Jan Wahlén är förbundsstyrelsens senaste tillskott

Jan är förbundsstyrelsens senaste tillskott

15 MAR 2016 13:51
Under lördagen arrangerades Svensk Volleybolls årsmöte. När det väl förklarades avslutat stod klart att förbundsstyrelsen får stifta bekantskap med tre nya ledamöter. Volleyboll.se fick tillfälle att prata med en av dem.
  • Skapad: 15 MAR 2016 13:51

Sedan i lördags återfinns tre nya ledamöter i Svensk Volleybolls förbundsstyrelse. Inger Fristadius, Patrik Persson och Jan Wahlén valdes alla in efter att ha blivit nominerade av valberedningen.

– Det ska bli spännande! Jag har sysslat med både volleyboll och beachvolley och tar därmed med mig ett brett perspektiv. Jag skulle säga att jag är väl insatt i det mesta som rör den här sporten och är van att jobba med projekt. Vi får se vad jag kan tillföra - förhoppningsvis en hel del, säger Jan Wahlén.

Veteranmästare

Wahlén har en lång volleybollkarriär bakom sig. Det hela började under gymnasietiden på Gotland - i Visby och Division 2 Småland. Karriären gick vidare i Umeå och Iksu, där han spelade i nästan tio år. Snart tog han dessutom över ordföranderollen i klubben, innan han tog sitt pick och pack och flyttade hem till Gotland.

– Jag spelade mycket beach på 80-talet och har dragit igång igen på senare år. Numera är jag veteran, men jag lyckades faktiskt vinna veteranklassen 50+ på Beachvolley-SM för snart två år sedan. Dessutom blev jag svensk veteranmästare inomhus förra året. Bromma hade ont om folk och frågade om jag kunde hoppa in - och så blev det.

Till saken hör också att 54-åringen är utbildad förbundsdomare och är aktiv i en rad olika beachvolleyprojekt. Allt sker utöver yrkeslivet där han jobbar som rektor. 

– Jag håller mig aktiv - det är full fart, konstaterar Jan Wahlén.

LÄS MER
Elitseriesvepet: Mäktig inramning i seriefinalen
Kristiansson och Dahlqvist mästare i Japan

Klart: Så spelas SM-slutspelets kvartsfinaler

Landslagsduon satsar vidare på var sitt håll
 

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info