Hoppa till sidans innehåll

Ismo Peltoarvo börjar på RIG

22 MAJ 2015 12:58
Ett välbekant ansikte inom volleybollen blir ny verksamhetsledare på Riksidrottsgymnasiet, RIG. Ismo Peltoarvo kommer dessutom tillsammans med nuvarande verksamhetsledare Jeanette Jonsson att jobba med utbildningsfrågor.
  • Skapad: 22 MAJ 2015 12:58

- Det ska bli roligt och spännande, både att jobba på RIG och med utbildningsfrågor över hela Sverige. Jag jobbade med utveckling och utbildning i Falkenbergs VBK, där jag fick vara med om en häftig resa. De erfarenheterna tar jag med mig in i min nya tjänst, säger Ismo.

Lång volleybollerfarenhet

Ismo har en gedigen meritlista; instruktör på volleybollgymnasiet i Katrineholm, klubbchef i Falkenbergs VBK, elittränare i Falkenberg, Örebro och Örkelljunga, förbundskapten för damer och juniorer. Ismo Peltoarvo har jobbat med volleyboll i stort sett hela livet och arbetat för att utveckla sporten på olika nivåer.

Nu tar han över ledarskapet på Riksidrottsgymnasiet i Falköping, och kommer jobba nära instruktörer och elever.

- Det blir en stor skillnad att jobba i en större grupp jämfört med att jobba enskilt i en klubb där resurserna är mindre. Jag kommer arbeta mer med den sportsliga utvecklingen på RIG men också försöka hålla de goda relationerna med kommun och RF som Jeanette så bra byggt upp, säger han.

"Spännande utmaning med utbildningar"

Jeanette Jonsson, som sedan 1999 varit anställd som både instruktör, förbundskapten och som verksamhetsledare, lämnar över stafettpinnen och kommer att ägna sig åt att utveckla hela Svensk volleybolls utbildningsverksamhet.

-Vi får in en stark resurs med Ismo, det känns väldigt bra för den fortsatta utvecklingen av RIG. För min egen del blir det en spännande utmaning att arbeta med utvecklingsfrågor och utbildning i hela vår omfattande verksamhet, säger Jeanette.

Under tio år som verksamhetsledare har Jeanette skapat en mycket väl fungerande verksamhet, och lämnar över till Ismo från och med höstterminens start i augusti.

- Det har varit otroligt roligt att skapa förutsättningar för eleverna att träna och utvecklas i volleyboll och beachvolley, med det helhetskoncept med duktiga instruktörer som vi har här i Falköping.

Förändringar i organisationen

- Det är roligt att vi får in en så meriterad person, som Ismo. Med en ny verksamhetsinriktning är det naturligt med förändringar och det känns mycket bra att Ismo vill vara med och göra skillnad. Jag ser framför mig att Ismo kan vara med och höja kvaliteten på träningarna på RIG ytterligare. Ismo kommer även ha en viktig roll i framtidens tränarutbildningar inom Svensk volleyboll, säger generalsekreterare Bengt Wicksell.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info