Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Inspirationsträff för elitlagens tränare

04 SEP 2011 21:40
Under ett intensivt dygn träffades elitlagens tränare vid den årliga fortbildningen som genomförs av Svenska Volleybollförbundet. Årets upplaga gick parallellt med OS-kvalet i Ängelholm.
  • Skapad: 04 SEP 2011 21:40

Huvudämnet under lördagen var scouting via datavolley där Ismo Peltoarvo gjorde en mycket uppskattad dragning över de fördelar och finesser som kommer med hjälp av datavolley. Dessutom delade damlandslaget frikostigt med sig om hur de via datavolley jobbar med game plan och analyser till spelarna och laget efter matcherna. Agnieszka Góralczyk som scoutar för det svenska laget berättade att spelarna blir mer och mer van att ta till sig scoutingen vilket leder till att laget är bättre förberedd till match.

Under söndagen var fokus på träningsmetoder då Guillermo Gallardo föreläste.

Guillermo Gallardo Guillermo Gallardo

Guillermo som är mycket framgångsrik med tre tunga titlar som huvudcoach för den tyska storklubben Rote Raben. Guillermo är även känd i Sverige då han under en säsong var instruktör på rig. Förutom en teoretisk genomgång var det även ett praktiskt pass med spelare från Svedala och Helsingborg. Med en sprudlande energi, stor värme och enorma kunskaper förde han fram sitt framgångsrecept till elitlagens tränare.

Samtliga deltagare gjorde tummen upp för denna typ av insprerande träffar och lovade att redan nu boka in första helgen september 2012.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info