Hoppa till sidans innehåll

Ingen svensk medverkan på Paf Open

22 FEB 2012 08:14
I flera år har Sverige och Finland tillsammans med Ålands Volleybollförbund och promotorn Alandia Top Show (ATS) samarbetat om att arrangera World Tour tävlingen Paf Open i beachvolley på Åland. Men, i år har det Finska Volleybollförbundet och promotorn ATS valt att ansöka om att arrangera tävlingen själva.
  • Skapad: 22 FEB 2012 08:14

- Vi har ett gott samarbete med Finland, men de har ändå valt att som ensamt landsförbund ansöka om att arrangera tävlingen. Eftersom även ATS är med på att låta Finland arrangera tävlingen utan Sverige blir det nu en tävling utan vår medverkan, säger Saffet Eraybar, ordförande i Svenska Volleybollförbundet.

Skälet till att Finland vill stå som ensamt landsförbund i ansökan är att de vill att deras spelare ska garanteras platser i tävlingen. I och med det kommer svenska spelare inte att kunna få någon given plats i tävlingen.

Sedan tidigare är det klart att Paf Open endast kommer att vara en tävling för damer i år. Tidigare har både herrar och damer tävlat, men 2012 blir det bara kvinnliga spelare. Tävlingen går av stapeln i månadsskiftet augusti-september.

- Nu kommer vi i Sverige istället att satsa på vår uppskattade beachvolleytour, Swedish Beach Tour.

I dagarna blev det klart att SM, som är en av stoppen på Swedish Beach Tour, äger rum i Falkenberg vecka 30, säger Saffet Eraybar.

Skribent: Svensk volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info