Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Hans Almkvist invald i European Refereeing Commission

30 NOV 2020 16:53
En svensk tar plats i Europeiska Volleybollförbundets domarkommitté (ERC). Grattis säger vi till Hans Almkvist!
  • Uppdaterad: 30 NOV 2020 16:53

- En spännande utmaning! Det var många tunga namn på listan, så det känns lite överraskande men naturligtvis också väldigt hedrade att ha blivit invald. Domarfrågor är något jag verkligen brinner för. Att få chansen att jobba med det på högsta europeiska nivå känns mycket inspirerande. Jag hoppas kunna leva upp till förväntningarna och gläds över att svensk volleyboll representeras ute i Europa, vilket är viktigt, säger Hans till volleyboll.se.

Almkvist är ett välkänt namn inom rörelsen och en av de mest erfarna domarna genom den svenska volleybollhistorien. Listan över hedersamma uppdrag, nationella som internationella, kan göras lång, och den växer bevisligen fortfarande.

Fyraårigt uppdrag

Fredagen den 27 november sammanträdde Europeiska Volleybollförbundets styrelse digitalt och för första gången sedan CEV-kongressen i oktober, då Svenska Volleybollförbundets ordförande Lennart Neovius valdes in som ledamot i CEV Board of Administration.

En av de viktigaste punkterna för dagen var att tillsätta platserna i CEV:s kommittéer och utskott, som bland annat agerar rådgivande instanser samt bereder beslutsunderlag åt CEV Board of Administration i frågor om exempelvis tävling, ekonomi eller juridik.

Det var i det här sammanhanget som det klubbades att Hans Almkvist tar plats som ledamot i European Refereeing Commission (ERC), vars uppgift är att stötta CEV i domarfrågor. Mandatperioden sträcker sig fram till 2024.

Målet: Utveckla domarkåren

- Uppdraget täcker in allt som har med domare att göra. Det handlar om allt ifrån planering och tillsättning till utvärdering, betygsättning och ranking. Övergripande är målet att utveckla den europeiska domarkåren. Som lärare hoppas jag kunna bidra med mitt engagemang för utbildning och med min erfarenhet av att döma på internationell nivå, fortsätter Almkvist.

- Hans är en av våra mest erfarna internationella domare genom tiderna. Han har huvudsakligen dömt volleyboll men jag är säker på att hans kunskaper kommer att bidra starkt till utvecklingen av europeisk volleyboll inom samtliga discipliner, säger Lennart Neovius, Svenska Volleybollförbundets ordförande.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info