Hoppa till sidans innehåll

Hannes Brinkborg slutar för nya uppdrag

26 MAR 2016 09:50
Efter drygt två år som landslagschef avslutar Hannes Brinkborg sin anställning.
I april väntar nya utmaningar, hemma på Gotland.
  • Skapad: 26 MAR 2016 09:50

- Jag har haft två fantastiskt roliga år. Det är med blandade känslor jag lämnar posten. Jag brinner för Svensk Volleyboll och i synnerhet landslagsverksamheten. Det här är ett beslut som grundar sig i familjen i den mån att det blivit mycket resande mellan bostaden på Gotland och jobbet i Falköping och Stockholm, säger Hannes Brinkborg.

Från och med april väntar nya utmaningar när han tar anställning hos ett Gotlandsbaserat företag. Hannes tillträdde som landslagschef i februari 2014 och fick ansvar för samordning av landslagsverksamheten både i volleyboll och beachvolley. Brinkborg kom med en lång karriär i bagaget. Med 65 A-landskamper i volleyboll, fem år som volleybollproffs i Europa, flera internationella beachmästerskap och över 100 världstourtävlingar hör han till en av de mest meriterade spelarna i svensk volleybolls historia.

- Det har varit en spännande tid. Framför allt att gå från den ena sidan av verksamheten till den andra. Det har varit roligt att följa herrlandslagets utveckling till en nivå där de inte befunnit sig på mycket länge som innebär möjligheterna att åter nå ett EM slutspel. Dessutom har vi gjort stora framsteg på ungdomssidan i främst beachvolley med tre topp 10 placeringar på Ungdoms EM de senaste två åren och att vi har tagit oss vidare till avgörandet av damernas OS-kval nu i sommar.

Hur ser du på framtiden för de svenska landslagen?
- Det ser ljust ut på flera håll. Under en femårsperiod har vi ökat antalet medlemmar och ungdomar och de närmaste åren kommer det ett par intressanta och talangfulla ungdomskullar, framför allt på tjejsidan. Sen händer det mycket i svensk volleyboll, med nya utbildningssystem och tävlingssystem och ekonomin som nu hämtat sig från de sparkrav som legat under mina år. Summerat så gör det att jag har en positiv framtidstro men det kommer krävas mer satsning och prioritering för att nå framgång.

När kommer vi se dig i svensk volleyboll igen?
- I en övergångsperiod så kommer jag att fortsatt ansvara för några delar av verksamheten eftersom det inte skulle kännas rätt att släppa allt och riskera att vissa planerade aktiviteter inte blir av. Sen har volleyboll och beachvolley varit huvudingrediensen i mitt yrkesliv i mer än 20 år och jag har svårt att se en tillvaro helt utan dem. Hur och var jag kommer vara engagerad återstår dock att se när jag nu tar steget från att vara anställd. Det är exempelvis inte otänkbart att det snart kan vara dags för en comeback – frågan är väl om det inte får bli i veteranklassen.

LÄS MER
Landskamp mot Danmark inviger Mikasa Challenge
Haak mot Europaäventyr - byter Engelholm mot Frankrike

Elitseriesvepet: Habo skrällde mot Falkenberg

Här är alla nominerade till Årets utmärkelser

Här är bruttotruppen inför EM-kvalet

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info