Hoppa till sidans innehåll

Hannes Brinkborg ny landslagschef

14 JAN 2014 15:00
Svenska Volleybollförbundet anställer tidigare landslagsspelaren i beachvolley, Hannes Brinkborg, som landslagschef. Samtidigt avslutar Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson sin internationella beachvolleysatsning.
  • Skapad: 14 JAN 2014 15:00

- Det känns fantastiskt roligt att nu få jobba med de frågor jag verkligen brinner för;

jag ser fram emot att få utveckla, stötta och samordna vår landslagsverksamhet, både i volleyboll och i beachvolley, säger Hannes Brinkborg.

Välmeriterad inom båda grenarna

35–årige Hannes Brinkborg har en lång karriär i bagaget från både volleyboll och beachvolley, med 65 A-landskamper i volleyboll, 5 år som volleybollproffs i Europa och över 100 världstourtävlingar i beachvolley där han deltagit på 3 EM och 2 VM. Fyra gånger har han fått utmärkelsen årets beachvolleyspelare och en gång som årets spelare i volleyboll. Han är hemmahörande i Visby, där han spelat volleyboll  sedan ungdomen, och har sedan 2006 spelat beachvolley på heltid.

Den nya tjänsten kommer att vara placerad på Riksträningscentrum i Falköping, där han själv var elev på Riksdrottsgymnasiet i volleyboll och gick ut som första årskullen i Falköping 1996.

Eran Brinkborg / Gunnarsson överLG_stefan4_130801_låg

I fem år har Brinkborg och Stefan Gunnarsson utgjort det svenska herrlandslaget, men deras elitsatsning avslutas nu.

- När motivationen inte finns där är det lika bra att lägga av. Vi har massor av roliga minnen när vi tagit bra placeringar och spelat riktigt bra. När vi hade det riktiga flytet i Quebec, Canada och tog en 5:e plats på World Tour, är ett av många tillfällen som var så otroligt roliga. Än så länge är det bara skönt att vara hemma och slippa resa. Om något år kanske man tycker annorlunda, men det här känns helt rätt nu, säger Gunnarsson.

31-årige Stefan Gunnarsson har också VM- och EM-deltagande i bagaget i beachvolley, samt 3 SM-guld i beachvolley, fått utmärkelsen Årets spelare i beachvolley tre gånger och har dessutom 2 SM-guld i volleyboll och har gjort åtta landskamper i volleyboll. 

- Efter nästan 20 år som spelare på landslagsnivå så har tiden nu kommit för mig att gå vidare. Det har varit en fantastisk tid med massor av fantastiska upplevelser. Jag vill främst tacka Steve och tränare Anders Kristiansson men även mina tidigare lagkamrater och beachpartners. Det skall nu bli väldigt roligt att försöka bidra till utvecklingen i de sporter som gett mig så mycket och som jag älskar, säger Brinkborg.

Ansvarar för helheten

Hannes Brinkborg ska nu planera och genomföra landslagsprogrammen för alla landslag i både volleyboll och beachvolley på senior- och juniornivå. Han ansvarar för att rekrytera ledare och skapa relationer med bland annat Riksidrottsförbundet, SOK och de internationella förbunden.

Svensk volleyboll har saknat en person som har ansvar för helheten och samordningen av all landslagverksamhet, men den luckan fylls nu.

- Vi är mycket nöjda över att Hannes Brinkborg ska ansvara för landslagsfrågorna inom Svensk volleyboll. Hans långa erfarenhet från elitsatsning inom sporten och hans civilekonomutbildning från Handelshögskolan kommer att bli en stor tillgång, säger Bengt Wicksell, generalsekreterare.

Hannes Brinkborg börjar sin tjänst den 1 februari.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info