Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Habo Wolleys resa med kidsvolleyn

19 MAR 2013 15:04
Två ledare blev 25. 15 barn blev 230. Framgångssagan heter Habo Wolley som gör succé med kidsvolley. På helgens årsmöte i Svenska Volleybollförbundet höll Habos ordförande Jan-Anders Haag en inspirerande inledning genom att berätta hur de gått tillväga. Kika på den inspelade presentationen.
  • Skapad: 19 MAR 2013 15:04

- Vi bestämde oss för två år sedan för att ungdomsverksamheten är den allra viktigaste. Med det beslutet insåg vi att vi skulle se till att utveckla framtidens ledare och spelare, säger Jan-Anders.

De insåg att en nyckel till framgång är att få många att engagera sig och vara med på träningar. Och att attrahera barnen har aldrig varit några problem. Alla älskar kidsvolley eftersom alla får vara med.

Alla blir delaktiga

- Vårt erbjudande är så enkelt – alla barnen måste vara delaktiga. Det är så mycket glädje på dessa turneringar och träningar, säger Jan-Anders Haag.

Så här gjorde Habo Wolley:

Två föräldrar började med egna barn 6-8 år. De körde några provträningar våren 2011. De hade yngre syskon, som fick spela ”volleybompa”, som är bollekar och volleybolliknande rörelser.

- Det är bus, skoj och ett himla liv. Vi erbjöd 10 dagar under terminen, femton barn och 3 ledare kom, och det var gratis för medlemmar att få testa. Föräldrarna fick vara med i verksamheten där vi fick in nya ledare direkt.

Interncup och utbildning

Ganska snart hade de den första interncupen, och sedan blev det kidsvolleyutbildning, där 20 föräldrar dök upp och nappade. 

- Det blev ett fantastiskt genomslag, att vi fick så många föräldrar som vill vara med och hjälpa till. De behövde inte kunna volleyboll, utan fick växa in i verksamheten.

Under det senaste året har även Habo Wolley stöttat andra föreningar i närheten som dragit igång verksamheten. Resultatet är att det nu finns 230 barn i närregionen som spelar kidsvolley.

- Nu gäller det för oss och alla andra inom Svensk volleyboll att vi tänker till och planerar för fortsättningen! Avslutar Jan-Anders Haag.

 

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info