Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Glädje, idéer och erfarenhetsutbyte

29 MAR 2012 13:15
I samband med årsmötet i Svenska Volleybollförbundet bjöds alla distrikt in att diskutera gemensamma frågor och lyssna på föreläsningar. En träff för de åtta distriktens styrelser helt enkelt. Rekrytering var den hetaste frågan, där många idéer och tankar utbyttes.
  • Skapad: 29 MAR 2012 13:15

- Det var bra och givande att få träffa de andra distrikten. Vi jobbar ju många gånger med samma frågor och utmaningar och behöver då se till att vi möts. Jag vill gärna att vi träffas oftare, säger Anders Karlsson från Östsvenska Volleybollförbundet.

Det bjöds på inspirerande föreläsningar på temat rekrytering varvat med workshop på olika teman. Anders Karlsson var på en workshop som diskuterade distriktens tävlingar.

- Vi fick en bra diskussion, men här behöver även föreningarna vara med på träffar framöver.

Goda exempel i syfte att bli fler

Hylte Volley är en av flera föreningar i landet som under det senaste året tillsammans med bl. a. distriktet arbetat fram en rekryteringsplan. Föreningens ordförande Leif Nilsson berättade hur de gjort och hur de ska jobba framåt för att locka fler att bli volleybollspelare i Hyltebruk och Halmstad.

- Jag blev väldigt inspirerad av att lyssna på Leif och få hans synpunkter och goda vinklingar, säger Laila Reppen från Stockholm-Gotlands Volleybollförbund.

Även Åsa Blomgren gjorde en uppskattad presentation av ett rekryteringsprojekt som har startat i skolor i Stockholm i syfte att få fler spelare. Hon och Laila Reppen var två av deltagarna som sedan sökte sig till en fullsatt workshop på ämnet rekrytering.

- Det känns så roligt att gå ihop om våra gemensamma frågor så här. Konceptet att distrikten träffas är bra. Kanske ska vi utveckla det här och träffas för att bara ta en fråga åt gången, exempelvis tävling eller rekrytering, säger Laila.

Är du nyfiken på att skapa en rekryteringsstrategi? Kontakta Annika Hermansson eller Hanna Wigertz Qvist This is a mailto link

Material och bilder från träffen finns här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info