Hoppa till sidans innehåll

Full fart hos Stöcke IF

26 NOV 2009 11:40
Ny medlem i Svenska Volleybollförbundet som kommit igång med verksamhet under hösten och redan har 35 licensierade barn och ungdomar i träning.
  • Skapad: 26 NOV 2009 11:40

Stöcke IF, en av de färskaste medlemmarna i Svenska Volleybollförbundet, har nu startat med barnvolleyboll. Kul tycker vi alla som är intresserade av vår älskade idrott och volleyboll.se frågar Lars-Göran Granberg aktivitetsledare i föreningen om verksamheten. Lars-Göran har nu gjort come-back efter att ha pausat i några år. Förra sejouren innehöll några säsonger som coach för Uppsalas och IKSU:s herrlag i elitserien.  

Kul att ni kommit igång med Kidsvolley och Volley 2000! Ni har nu hållit på i flera veckor och ryktet säger att ni fick en bra start med många spelare som är i träning. Har ni kommit igång som tänkt?
- Jag inriktat mig på flickor 98/99 och flickor 00/01 eftersom mina två äldsta barn är i den ålderskategorin) Vet att även killarna skulle vilja börja men kan tyvärr inte ta hand om dessa innan vi skaffat fram fler ledare. Gensvaret är nästan 100% bland flickorna. Har haft 19 på träningarna för 00/01 och 16 har siffran varit bland 98/99. Målsättningen är att ha en lokal verksamhet och att IKSU ska ta hand om dessa flickor när dom börjar högstadiet. Jag kommer nog att ha fullt med att träna Kidsvolley och Volley 2000. Har tre barn till som vill börja spela. Räknar med att få in fler ledare med tanke på att fler f d volleybollspelare har barn i rätt ålder. Då tror jag också att båda könen kan aktiveras.            

Vad tycker barnen? 
- Barnen tycker att det är mycket roligt. Enkelt att få igång spel och rörelse. Som tränare behöver man faktiskt inte så mycket förkunskaper utan kan få igång ett bra spel via Kidsvolley. Däremot vill flickor 98/99 att träningen inriktas mer mot vanlig volleyboll och då krävs lite mer av ledaren. Idag varvar vi teknikträning och när vi spelar så kör vi Kidsvolley med de äldre tjejerna.    

Vad vill du skicka för passning till klubbar som funderar på om Kidsvolley kan vara något för dem?
- Kidsvolley är enkelt att sätta igång med. Det blir snabbt rörelse och fart. En annan fördel mot hur det var tidigare är att materialet, främst bollarna, har blivit så pass mycket bättre att man slipper skador på fingrar och man behöver inte heller jobba mot bollrädda barn. Har faktiskt ingen som upplever obehag av att fånga bollar. Kul helt enkelt!

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info