Hoppa till sidans innehåll

Filmpremiär med volleybolldamer

04 APR 2014 11:09
Fredag 4 april har filmen Optimisterna premiär över hela landet på Folkets Bio. Filmen speglar det norska damlaget Optimisterna, som spelar sin livs första volleybollmatch - en landskamp i Sollentuna mot det svenska herrlaget Krutgubbarna. Filmen har fått fina recensioner i media, där Aftonbladet bl.a. skriver "Ni får inte missa den här filmen".
  • Skapad: 04 APR 2014 11:09

Under fredagsmorgonen var två av Krutgubbarna på plats i TV4:s Nyhetsmorgon, Einar Hamberg och Nils Lindman. De är 88 respektive 91 år, och Einar grunade Svenska Volleybollförbundet och tog volleybollen till SVerige för drygt 50 år sedan.

Intervjun med Einar och Nils

Optimisterna är filmen om det norska damlaget med volleybollspelare mellan 65 och 98 år som samlas kring volleybollen och håller igång oavsett ålder. En stor del av filmen speglar lagets förberedelser för att spela match mot det svenska herrlaget Krutgubbarna i Sollentuna. 

På förhandsvisningen var idel kändisar med och såg filmen, bl.a. Eva Dahlgren, som efteråt sammanfattade filmen på sin twitter: ”And the Oscar goes to #Optimisterna. Vilken härlig film.”

Folkets bio - här finns filmen och trailern

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info