Hoppa till sidans innehåll

En positiv röst har slocknat

02 JUL 2013 19:28
Styrelseledamoten i Svenska Volleybollförbundet, Margareta Moqvist, har avlidit i cancer. En eldsjäl inom Svensk idrott har därmed gått bort.
  • Skapad: 02 JUL 2013 19:28

Margareta var ledare och aktiv inom främst volleyboll och orientering på alla nivåer under sammanlagt drygt 45 år. Hon var bl.a. landslagsledare för Svenska damlandslaget i volleyboll. Margareta har även suttit i Riksidrottsstyrelsen och var med i ledningsgruppen när Idrott 80, hela idrottsrörelsens målsättning för 80-talet, jobbades fram. Som aktiv spelade Margareta volleyboll i bla KFUM Örebro och Bromma.

2011 blev hon för andra gången invald i Svenska Volleybollförbundets styrelse, nu som vice ordförande. Margareta gjorde sig snabbt synlig ute på volleyboll- och beachvolleyarenorna för att själv skapa sig en bild av de aktuella frågorna. Hon kunde se sammanhang och helheter, och lät sig gärna inspireras av samtal med såväl aktiva som ledare och arrangörer.

- Svensk volleyboll har förlorat en positiv och mycket erfaren person i Margareta. Hon har bidragit med sin kompetens och långa erfarenhet i styrelsearbetet och smittade gärna av sig med sitt skratt och positiva förhållningssätt. Vi kommer att sakna henne mycket, och våra tankar går till Margaretas familj, säger förbundsordföranden Saffet Eraybar.

Skribent: Kristina Bengtsdotter Gehlin-Hellgren
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info