Hoppa till sidans innehåll

Engagemang blev till stipendium

21 MAR 2011 11:39
Emily Turner får årets Anchis minne stipendium av Svenska Volleybollförbundet. Emily är spelare i Sollentuna VK:s elitlag sedan fyra säsonger och är dessutom ungdomsledare med stort ansvar för återväxten i klubben.
  • Skapad: 21 MAR 2011 11:39

- Jag visste inte om att jag var nominerad, så jag blev jätteglad! Tack vare att jag varit ungdomstränare så länge har jag fått mycket erfarenhet som jag har nytta av, säger Emily Turner.

Hon började spela volleyboll när hon gick på högstadiet och startade ungdomsträningar redan ett år senare. Nu är hon i SM-slutspel med elitlaget, men ägnar samtidigt massor av tid ideellt till att träna yngre tjejer. Hon har gått Idrottsledarlinjen på gymnasiet, och har därigenom funnit inspiration från andra idrotter som hon tagit med sig som ledare i Sollentuna VK.

Vad är det som är så roligt med volleyboll?

- Jag har varit hästtjej och simmat tidigare, men volleyboll var den första bollsporten jag testade. Det är tillräckligt svårt för att det ska vara intressant. Det är många som lockas av volleyboll eftersom du måste ha många duktiga spelare. Du kan aldrig vara ensam på plan och vara bäst - lagkamraterna är oerhört viktiga.

Varför jobbar du med ledarskapet och ungdomar?

- Det började med att jag har haft så bra tränare som fått mig att tycka om volleyboll och peppat mig till att utvecklas även som tränare. Det är alltid kul att se spelarna utvecklas, ungdomar är så lättränade jämfört med äldre.

Emily kommer att få 5000 kronor i stipendium. Läs mer om Anchis minne här.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info