Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt upp med årets ledare

18 MAR 2011 11:33
Årets ledare 2010 finns i dubbel upplaga. Både mor och dotter, Annelie och Felicia Österberg i Kalmar får den fina utmärkelsen Årets ledare.
  • Skapad: 18 MAR 2011 11:33

 - Det känns riktigt härligt för oss båda att få den här utmärkelsen. Den kom så lägligt och var mycket överraskande, säger Annelie.

Annelie är tränare för damlaget och Felicia tränar barn- och ungdomar i Kalmar VBK.

I motiveringen står det att båda två är energiknippen utöver det vanliga och förutom tränaruppdragen arrangerar de även klubbkampen, är med i styrelsen, håller ordning på LOK-stödspapper. Dessutom är framförallt Annelie den drivande motorn i att få in nya spelare till damlaget. Samtidigt har Felicia startat en nybörjargrupp, hjälper till att fysträna damlaget och kommer ofta med idéer om hur klubben kan få nya spelare både inomhus och till beachvolley.

- Jag har testat det mesta inom sport, det var en bibliotekarie i Mörby Långa som lurade med mig att träna volleyboll. Sedan dess har jag spelat volleyboll i varje stad jag har bott. Volleybollen är så social. Tjejer och killar kan träna samtidigt, det är omöjligt att vara ensam stjärna i volleyboll, du måste ha duktiga kompisar runtomkring dig. Det hänger på glädjen, förmågan att lyfta varandra. Det enda negativa med sporten är att det är tekniskt svårt när man är liten, sprudlar Annelie.

Vad är det som gör en bra ledare tycker du?

- Det är någon som kan se varje spelare för sig, oavsett vem som hoppar högst och slår hårdast. Många kan tillföra mycket i ett lag. Glädjen är också oerhört viktig, säger Annelie.

Ryggdunkar på stan

- Många på stan känner igen mig, eftersom jag hamnade på förstasidan på sporten i Barometern för några veckor sedan. Det känns nästan lite märkligt. Men, det bästa av allt är att i skolan där jag jobbar kom det efter artikeln fram elever och vill börja spela, avslutar hon.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info