Hoppa till sidans innehåll

Din förening kan göra skillnad i momsfrågan

08 APR 2011 13:11
I Sverige behöver ideella föreningar, till exempel idrottsföreningar, inte redovisa moms på intäkter de har för att finansiera sin verksamhet, som till exempel försäljning, servering och reklam/sponsring. Det vill EU-kommissionen ändra på eftersom den anser att de svenska reglerna strider mot EU:s momsdirektiv.
  • Skapad: 08 APR 2011 13:11

Men samtidigt har kommissionen, genom en så kallad grönbok, startat en diskussion om framtidens momssystem. Det är en öppen diskussion som vem som helst kan delta i genom att skicka in svar på de frågor EU-kommissionen ställer i Grönboken.

Ökade kostnader och mer administration

Om idrottsföreningarna tvingas in i momssystemet innebär det ökade kostnader för många, men framför allt större och krångligare administration för alla föreningar. Momsredovisningen kommer att ta tid och risken att göra fel är stor. Den risken kommer knappast att göra det lättare att rekrytera nya ledamöter till föreningarnas styrelser.

Den svenska regeringen har sagt att den är beredd att ”kämpa ända in i kaklet” för att försvara föreningslivet och bevara det svenska undantaget för föreningslivet från att redovisa moms. Det är också något alla riksdagspartier står bakom. Vi kan stödja regeringen genom att sätta tryck på EU-kommissionen. Ett sätt att göra det är att så många föreningar som möjligt skickar svar på Grönboken. Svaret behöver inte vara långt och komplicerat. Och det går bra att skriva på svenska.

Så här kan man skicka in ett svar till EU-kommissionen:

Ladda ner enkel beskrivning

 

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info