Hoppa till sidans innehåll

Bloggar om proffslivet inom volleybollen

04 OKT 2011 14:42
Det svenska herrlaget i beachvolley gör det. Liksom det svenska damlandslaget i volleyboll. Precis som i många andra delar av samhället är det många idrottare som bloggar. Antingen från hemmaplan eller från fjärran trakter, som ett sätt att kommunicera och visa vad man gör. Sara Malmlöv är Lindesbergsspelaren som nu är i Frankrike därifrån hon bloggar.
  • Skapad: 04 OKT 2011 14:42

Varför bloggar du?

- Jag bloggar eftersom jag vill tro att andra, inte bara nära och kära, vill läsa om hur det är att jobba som volleybollspelare i en annan kultur. Dessutom är det roligt att skriva då man dagligen stöter på kulturkrockar och kommunikationsmissar såväl på volleybollplanen som i toalettkön.

Vad har du fått för respons på bloggen?

- Många har hört av sig med positiva tongångar. Jag hoppas att den positiva responsen beror på att jag faktiskt har en intressant blogg som skildrar vardagen som proffs och som invandrare i södra Frankrike.

Värmen, vinet och fansen

Vad är största skillnaden att spela volleyboll på elitnivå i Frankrike jämfört med Sverige?

- För mig som är van med att träna i en iskall hall i ett iskallt Connecticut eller Sverige, så är den sydfranska värmen en stor kontrast. Jag har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Kroppen håller sig varm och avslappnad på ett annat sätt då man kan ta sig ner till stranden för att sola och bada eller sätta sig på balkongen med en bok och ett handplockat äpple i början av oktober. Dessutom är det onekligen roligt att spela volleyboll i ett land där intresset för sporten är stort. I Sverige får man kämpa för sina fans och sina sponsorer. Här får volleyboll lika mycket uppmärksamhet som vilket svenskt fotbollslag som helst. En sista skillnad mellan den svenska volleybollen och den franska är matchrutinerna. Aldrig förr har jag blivit bjuden på ett glas vitt vin direkt efter en match.

Hur trivs du?

- Aldrig trodde jag att jag skulle trivas från start med att träna 2-3 gånger per dag. Men det gör jag. För första gången i mitt liv är det full fokus på volleybollen vilket gör att motivationen är en helt annan än när jag kombinerade skola och träning. Dessutom är den franska kulturen, och alla andra kulturer jag stöter på, en utmaning och en upplevelse som gör resan än mer intressant.

Namn: Sara Ulrika Malmlöv

Familj: Mor, far, stora syster Sandra, en extra pappa vid namn Nils och pudeln Dino.

Moderklubb: Lindesberg Volley

Proffsklubb just nu: Beziers Angels

Karriären i korthet: Började spela som trettonåring i Lindesberg. Den seriösa volleybollkarriären tog fart på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Har spelat på college i USA, med en examen från the University of New Haven. Nu spelar hon i södra Frankrike, för Beziers Angels.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info