Hoppa till sidans innehåll

Årsmötesordförande med lång erfarenhet

23 NOV 2011 10:56
Till det extra årsmötet på lördag i Svenska Volleybollförbundet kommer Eva Johansson föreslås till ordförande. Eva Johansson har suttit 17 år i Riksdagen, varit kommunfullmäktigeordförande och varit mötesordförande på så många Riksidrottsmöten att hon inte riktigt vet antalet.
  • Skapad: 23 NOV 2011 10:56

- Det är roligt att vara mötesordförande i olika sammanhang, och jag vill gärna bidra med mina kunskaper och hjälpa till, säger Eva Johansson.

Sedan ungdomen har hon varit politiskt aktiv, och har haft det politiska engagemanget med sig genom hela livet. Under mandatperioden för socialdemokraterna i Riksdagen arbetade hon främst med skol- och utbildningsfrågor. Numera är hon ideellt aktiv och brukar vara ordförande på årsmöten inom olika idrottsförbund men även i andra organisationer. 

- Det svåraste är att sitta ordförande på möten när man är engagerad i frågorna men inte får lägga sig i. Därför undviker jag den sortens uppdrag, säger hon.

Förberedelse viktig för ombuden

Hon menar att ombuden har stor möjlighet att påverka besluten, och därför måste vara väl förberedda och ha god kunskap om hur mötestekniken fungerar.

- Den som är ombud ska inte prata i egen sak, de ska stå för sin förenings åsikter. Därför måste man i förväg ha pratat igenom frågeställningarna i föreningen och veta hur man ska ställa sig i olika frågor.

- Dessvärre är det många som är okunniga om hur årsmöten går till och vem som kan göra vad. Jag vill inte att någon ska gå ifrån ett möte utan att veta vad årsmötet beslutat. Därför är förenings- och möteskunskapen så viktig.

- Man ska komma ihåg att man inte är kund utan medlem i en organisation. En kund kan lämna, men en medlem har ett ansvar som man måste ta väl vara på, avslutar Eva Johansson.

Det extra årsmötet på lördag 26 november

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info