Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte med rekordmånga länder

13 SEP 2010 14:05
När Internationella volleybollförbundet, FIVB, hade årsmöte andra veckan i september var 198 medlemsländer på plats. Ett nytt rekord för organisationen, som är inne i en förändringsprocess.
  • Skapad: 13 SEP 2010 14:05

Sverige är ett av 220 medlemsländer i Internationella volleybollförbundet. Generalsekreterare Bengt Wiksell deltog från Sverige.

- FIVB har på väldigt kort tid tagit mycket stora steg mot mer demokrati och stöd till medlemsförbunden. Hela organisationen och Svenska Volleybollförbundet kommer att ställas inför intressanta utmaningar när det kommer till att på ett klokt sätt utforma ekonomiskt stöd i förhållande till respektive lands förhållanden och potential. Mer demokrati bör ju innebära både mer rättigheter och skyldigheter, säger Bengt Wicksell.

Mötet kretsade mycket kring ändrade stadgar för att få ökad demokrati och transparens i FIVB. Ett första prov blir nästa årsmöte 2012 då det återigen är dags för val av ordförande och styrelseledamöter. Under kongressen fattades beslut om ändrade regler för byten av libero från och med nästa år. Detta återkommer vi till närmare när det finns beslut på hur detta ska tillämpas i Sverige.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info