Hoppa till sidans innehåll

Årets utmärkelser

13 MAR 2010 09:19
Förbundsstyrelsen har haft nöjet att premiera välförtjänta personer genom att utse Tomas Bergquist, Norsjö VBK, till årets ledare 2009 och Madeleine Eriksson, Värmland-Örebro VBF/Lindesbergs Volley BK, till Anchi minne-stipendiat 2009.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2010 09:32

Beslutet känns oerhört rätt. Tomas är en mycket viktig bricka i Norsjös framgångar och även engagerad i Nordsvenska VBF:s framgångsrika arbete. Lika så är det lätt att inse att valet av Madeleine är logiskt. Madeleine har även ett stort år under 2010 då hon är ett av Valberedningens förslag till Svenska Volleybollens styrelse.

Årets ledare 2009

Förbundsstyrelsen har valt att utse Tomas Bergquist, Norsjö VBK, till Årets ledare 2009. Tomas Bergquist är nominerad av Nordsvenska Volleybollförbundet.

Motivering:

Förutom ett mångårigt engagemang i Norsjö VK så är Tomas, ända sedan starten av Nordsvenska Volleybollförbundet, ledamot i styrelsen där han framförallt driver frågor kring tävlingsutveckling framåt.

I Norsjö VK är Tomas mångåriga engagemang i föreningens ungdomsverksamhet till stor del en förklaring till representationslagets framgångar.

Tomas är en engagerad och duktig volleybolltränare och coach men har även ägnat mycket tid och tanke åt ledarrekrytering och struktur på de olika utbildningsstegen för ungdomar och ledare i klubben.

Tomas är en duktig och engagerade ”allroundledare” som gör honom till en värdig Årets Ledare 2009.

Stipendium till Ancis minne 2009

Förbundsstyrelsen har valt att utse Madeleine Eriksson, Lindesbergs Volleybollklubb till mottagare av ”stipendium” till Ancis minne för 2009.

Motivering: Madeleine har varit engagerad inom idrott sedan sju års ålder. Vid 15 års ålder deltog hon i satsningen Unga Ledare och började då engagera sig som ledare. Vid 20 års ålder ”hittade” hon volleyboll där hon fann ”alla ingredienser” för ett helhetsengagemang. Hon är nu både utövare och ideellt engagerad som ledare.

Idag spelar Madeleine i elitserien och har läst ”Management in sport and recreation” på universitetet.  En utbildning som gav Madeleine verktyg för att kunna arbeta med idrott, inte bara på fritiden utan även att ha idrott som yrke.

Madeleine själv skriver: ”Jag såg ganska snabbt att vi inte är många unga inom idrotten som sitter på poster där de har chansen att påverka. Samtidigt anser inte jag att man ska kvoteras in i en styrelse eller något annat bara för att man är ung, men har man samtidigt en kompetens som tillför något så anser jag det som självklart likväl som om du skulle vara 50 år. Denna bakgrund gjorde att jag nu sitter med både som ordförande för ett SDF och även i valberedningen för SVBF. Jag ser det som en självklarhet att hjälpa till och framför allt tycker jag det är kul! Jag brinner lite extra för ungdomsinitiativ och jobbar just nu som distriktskonsulent på en ungdomsorganisation. Mitt jobb går ut på att engagera och aktivera ungdomar på sin fritid och det kan vara att starta föreningar eller att gå utbildningar i ledarskap och evenemang t.ex. Det är jättekul och här har jag verkligen en chans att kunna inspirera och lyfta fram ungdomarna att själva våga engagera sig. I sommar kommer jag få genomföra en sak som jag drömt om länge och det är att arrangera ett sommarläger. Vi ska samla 600 ungdomar inom organisationen, där de ska få prova på olika aktiviteter allt från idrott till teater. Samtidigt kommer vi genomföra ett ledarevent där ledarna inte bara leder aktiviteterna utan de får utbyta erfarenheter och idéer med varandra och lyssna på föreläsningar. Det ska vara ett koncept som skapar samhörighet över hela organisationen i Sverige!”

Stipendiepengarna vill Madeleine använda till att gå en projektledarutbildning, för att kunna lära sig att leda och genomföra projekt.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info