Hoppa till sidans innehåll

Årets ledare lever volleyboll

24 MAR 2012 20:26
Sven Nilsson, Ystad Volleybollklubb, får utnämningen årets ledare inom Svensk volleyboll 2011 Han är ledare, tränare och förälder och även ledamot i klubbens styrelse. Sven beskrivs som en driftig person med ett brinnande intresse för att utveckla idrotten för barn och unga.
  • Skapad: 24 MAR 2012 20:26

- Det känns fantastiskt trevligt, jag blir både stolt och glad. Det roligaste är att vi har blivit fler inom föreningen. Vi har en positiv trend, säger Sven Nilsson.

Han har ett engagemang och lägger mycket tid på volleybollen för att skapa en positiv stämning i föreningen. Ystad VK har satsat på rekrytering och fick med hjälp av en radioreklamkampanj in fler ungdomsspelare.

Lever volleyboll

Det finns inga snabba recept att ta vid för att få föreningen att växa, men Sven Nilsson menar att en framgångsfaktor är att låta föräldrarna engagera sig mycket, på exempelvis kidsvolleynivå.

- En gång i månaden kör vi interna turneringar där föräldrarna är med och sköter turneringarna. Det är viktigt att bygga in verksamheten hos de vuxna och föräldrarna, säger han. 

Nätet nyckeln till framgång

Sven menar att det egentligen inte är svårt att rekrytera nya spelare.

- Volleyboll är en känsla av att kunna vinna utan att behöva de fysiska insatserna med kontakt med motståndarna. När vi arrangerar turneringar är stämningen så fin mellan lagen. Alla lär känna varandra och det är kul helt enkelt. Man agerar med varandra istället för mot varandra inom volleybollen, avslutar han.

Motivering

”För sina betydande insatser för klubbens alla medlemmar. Med sitt driftiga sätt visar Sven Nilsson ett brinnande intresse för både volleybollsporten och främjandet av barn och ungdomars idrottande. Tack vare engagemanget har aktiviteter och evenemang gått av stapeln som lyft Ystad som volleybollstad under året.”

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info