Hoppa till sidans innehåll

Årets ledare - Andreas Lindberg

07 MAR 2013 14:45
Årets ledare inom Svensk volleyboll är verksam i Tuve Volleybollklubb och heter Andreas Lindberg. Hans främsta paroll som ledare? Alla i laget ska ges möjlighet att spela och vara delaktiga och känna glädje med volleybollen. Som pris får Andreas förutom ära och fint diplom, även biljetter till VM-kvalet i Halmstad i maj.
  • Skapad: 07 MAR 2013 14:45

- Känns nästan konstigt att just jag får den här fina utmärkelsen, men samtidigt är jag förstås jätteglad. Jag hade ingen aning om att jag var nominerad, jag hade svårt att tro att det var sant när förbundsstyrelsen ringde och gratulerade mig, säger Andreas.

Volleybollfrälst sedan många år

38 årige Andreas Lindberg har spelat volleyboll i 20 år i Skåne, Växjö och är numera ledare i Göteborgsklubben Tuve VK. Han tränar damerna A-laget, som spelar i Vårettan.

- Jag började ta någon tränartimme här och var när det var ledarbrist, men tyckte att det var så roligt och gav mig så mycket att jag fortsatte. Numera tränar jag tjejerna tre gånger i veckan, med matcher på helgerna och jag har även ryckt in på herrsidan tidigare.

Alla ska vara med

En bra ledare tycker Andreas är en person som försöker få ut det bästa av laget utan att någon spelare hamnar bakom.

Årets ledare 2012 - Andreas Lindberg Tuve Volleyboll låg

- Ha en vilja att hela tiden utveckla sig själv, ta in
synpunkter och influenser från gruppen, klubben och utifrån. Aldrig
nöja sig utan hela tiden sträva efter förbättringar hos sig själv och
det man gör. Att vara ledare handlar om att utveckla sig själv och andra få alla
trivas i laget och klubben, säger Andreas.

Den långsiktiga strategin äratt låta yngre spelare få vara med på äldres matcher lite då och då för att få känna på tuffare motstånd och därigenom utvecklas.

- En del klubbar toppar ständigt sina lag trots att även avbytarna är överlägsna. Det gynnar varken laget eller svensk volleyboll i längden. Som ledare måste man våga testa gränserna och låta inte riktigt lika skickliga spelare få vara med också. Det gynnar definitivt klubben i längden.

Det bästa med att vara ledare?

- Att man får så otroligt mycket tillbaka genom glädjen när laget går framåt. Den positiva energin jag får av att vara ledare betyder väldigt mycket, säger Andreas Lindberg.

Motivering Årets ledare:

”Genom sitt engagerande och entusiasmerande sätt har Andreas i egenskap av tränare lyckats lyfta klubbens A-damer från division två till spel i superettan på ett par år. Samtidigt som han hela tiden är mån om att ge alla spelarna i laget speltid tänker han långsiktigt genom att låta de yngre spelarna involveras i seniorernas seriespel. Han vill skapa goda förutsättningar för att låta ungdomarna utvecklas på bästa sätt.
Som styrelseledamot i Tuve VK är Andreas ett föredöme med sin drivande attityd. Bl.a. har han visat genuint engagemang i sin roll som arrangör av U17-SM, där han är en god företrädare för klubben och på så sätt hela Svensk volleybolls ansikte utåt.”

VM-kvalbiljetter i pris

Priset består av två VM-kvalbiljetter till en av speldagarna 24-26 maj. På plats i Halmstad Arena kommer Andreas att motta utmärkelsen årets ledare inom Svensk volleyboll. Grattis!

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info