Hoppa till sidans innehåll

Årets 2008

06 MAR 2009 10:15
Så här under vårvintern duggar utmärkelserna tätt. Inom Svensk volleyboll har vi förutom poängligor och bästa spelare även två tunga och prestigefyllda utmärkelser, Årets ledare och Ancis Stipendium. Förbundsstyrelsen har för 2008 utsett Lasse Broström, Södertelge VBK och Catarina Ramfelt, Solna VBK
  • Skapad: 06 MAR 2009 10:15

Årets ledare 2008

Förbundsstyrelsen har valt att utse Lasse Broström, Södertälje, till Årets ledare 2008.

Lasse Broström, in action. Vi låter den inskickade motiveringen till nomineringen tala för varför valet föll på Lasse Broström, Södertälje, som nominerats av en ledare i Bromma KFUK-KFUM Volleyboll. Motiveringen lyder: "Lasse Broström är den person i Stockholm som man ser på alla arrangemang. Han lägger ner all sin fritid i Södertälje men även för volleybollen i stort. Han utbildar, han tränar, han är ordförande, han lägger serier m.m. m.m. Han är också extremt ödmjuk med ett oerhört stort hjärta. Jag och vi i Bromma önskar att det fanns fler av honom. Han är värd alla utmärkelser."

 

Stipendium till Ancis minne 2008

Förbundsstyrelsen har valt att utse Catarina Ramfeldt, Solna Volleybollklubb till mottagare av "stipendium" till Ancis minne för 2008.

Catarina in actionVi låter även motiveringen från Karin Tykesson, Solna Volleybollklubb, tala för sig själv:
"Catarina, eller Catta som alla i klubben kallar henne, är ett fantastiskt exempel från den grupp av människor som drivs av en inre eld att ta ansvar och skapa bra saker som andra får ta del och glädje av. Dessa underbara människor som man förundras över, och samtidigt känner stor tacksamhet för att de finns i Idrotts-Sverige idag! För som de behövs!
De senaste fem-tio åren har Catta kombinerat att spela som duktig passare i klubbens Damer A, inneha både ordförande- och kassörsrollen (samtidigt ibland), samt tränat och varit lagledare för ett till tre flicklag (även detta samtidigt...), i tre olika hallar i Solna kommun, med allt vad det innebär av logistik och bollsäckar. Däremellan har hon hunnit med klubbens
utvecklingsarbete, rodda klubbens inkomstbringande funktioneringar, sin civilingenjörsexamen, gifta sig och föda sonen Emil. Och hon gör en massa annat som bara händer, tyvärr utan någon i föreningen riktigt förstår allt hon gör för oss.

Hade det inte varit för Catta vet vi inte hur vår kära förening hade sett ut, men vi kan nog utgå från att den inte känts så levande och framgångsrik som idag. Idag blomstrar Solna VBK, framför allt på damsidan, med representationslaget i division 1 och ett nystartat flicklag varje år. Och Catta får nu se sina drömmar uppfyllas med aktiva ungdomstränare och engagerade föräldrar i styrelsen.

Catta har idag trappat ner något, och är nu 'bara' ordförande, passare i B-laget ibland, lagledare för de allra minsta i F13, extratränare vid behov, hallbokare mm. Listan kan göras lång, som den ofta blir för denna typ av underbara människor.

Det vore roligt att få ge Catta denna utmärkelse, baserat på både hennes engagemang och proffsighet, och sporra henne till att fortsätta att vara den eldsjäl som vi behöver och älskar så mycket."

För tidigare utnämningar läs mer här.

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info