Hoppa till sidans innehåll

Arbete kring barn- och ungdomsidrotten

15 SEP 2014 13:32
Svensk volleyboll har börjat arbetet med att anta Riksidrottsförbundets nya direktiv kring barn- och ungdomsidrott. De nya riktlinjerna kommer att påverka dig och din förening. Ta del av processen så att du vet hur föreningen påverkas!
  • Skapad: 15 SEP 2014 13:32

-Det här är ett viktigt arbete för att våra barn ska få så bra förutsättningar som möjligt för det livslånga idrottandet. Vi kommer framöver att jobba med en implementering i distrikt och föreningar. Fundera gärna på hur din förening fungerar och hur de här riktlinjerna påverkar er, säger Hanna Wigertz Andersson, distriktsutvecklare i Svensk volleyboll. 

Under hösten medverkar Svensk volleyboll i diskussioner med Riksidrottsförbundet, och vår förbundsstyrelse kommer också att diskutera frågan.

RF har uppdaterat idrottens idéprogram ”Idrotten Vill” med nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott. Barnens behov ska stå i centrum och ska bedrivas ur ett barnrättsperspektiv. Ett exempel på detta är att nationella mästerskap och nationella tävlingar inte ska förekomma för barn. 

Närvarande vuxna 

En stor förändring är att alla lag ska ha minst två närvarande vuxna per lag vid varje tränings- och tävlingstillfälle. En annan förändring är att alla barn- och ungdomsledare ska genomgå minst utbildningen Plattformen eller motsvarande utbildning godkänd av specialidrottsförbundet.

Läs gärna igenom RF:s nya direktiv och fundera på hur dessa implementeras i din förening.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info