Hoppa till sidans innehåll

Agneta Elmegård invald i FIVB

19 MAJ 2010 10:33
Journalisten och styrelsemedlemmen i SVBF, Agneta Elmegård, har blivit invald i FIVBs press comission.
  • Skapad: 19 MAJ 2010 10:33

Grattis Agneta! Hur gick det här till?

- CEVs ordförande André Meyer ringde upp mig och frågade om de fick föreslå mig till kommande valperiod i FIVB samt om jag kunde tänka mig att ingå i kommissionen från direkten. De önskar en representant i FIVB från norra Europa och jag passade i båda konfederationernas profil. Sedan blev jag intervjuad av FIVBs presschef Richard Baker i Lausanne.

 

Vad innebär det där?

– Det innebär att jag blivit direkt invald samt att mitt namn kommer att vara med som förslag vid FIVBs Kongress vid valet 2012, när kommissionerna ska omväljas.

 

Vad innebär det här för svensk volleyboll?

– Det är alltid en fördel att ha en representant i en huvudorganisation som man lyder under. Sverige har inte varit representerade i FIVB sedan mitten av 90-talet då Jan Svensson satt i Financial Commission. Det är också ett erkännande att FIVB ser att det finns kompetens och utvecklingsvilja i ett förhållandevis litet land som Sverige, volleybollmässigt sett.

 

Vad är dina chanser att bli omvald?

– Det är lång väg dit, men jag är försiktigt optimistiskt. I presskommissionen finns bara en kvinna bland 12 män (nu 2 med mig). De flesta i kommissionen är från Japan, Kina och södra Europa. Geografin skulle i så fall tala till min fördel. Valprocessen kring kommissionerna har historiskt varit lite knepig, men förhoppningsvis kommer det vara en demokratisk process som ger mig en ärlig chans att ta en plats. FIVB har redan erbjudit mig utbildning som presschef vid Ungdoms OS i Singapore i Augusti (http://www.singapore2010.sg/public/sg2010/en.html). Jag antar att det är ett test från nu fram till valet! Ha ha.

 

Lycka till med arbetet!

– Tack. Det kan behövas.

Skribent: Torbjörn Johansson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info