Hoppa till sidans innehåll

Adventskalender lucka 9

09 DEC 2012 00:00
En av många föreningar inom Svensk volleyboll som jobbar med samhörighet för att motivera fler spelare och ledare är Falkenbergs VBK. De har gått från ett 40-tal medlemmar till dagens 300 de senaste 15 åren.
  • Skapad: 09 DEC 2012 00:00

Per_Gruvaeus_Falkenberg_på_stranden

 

Styrelseledamot Per Gruvaeus har varit med på hela resan.

Spelare i olika åldrar möts

- Samhörigheten är väldigt viktig. Vi jobbar hårt på att vårt elitlag ska vara goda ambassadörer och se ungdomsverksamheten som viktig och alltid hälsa på yngre spelare och funktionärer. Likaså vill vi att ungdomarna ska känna samhörighet med elitspelarna och ha dem som förebilder, säger Per.

Organisationen viktig för framtiden

Han betonar vikten av att jobba organiserat med ungdomarna, som han ser som framtida sponsorer, publik, funktionärer och spelare givetvis.

Vi jobbar med att utbilda våra föräldrar, där vi har kickoffer med föräldramöten för att känna samhörigheten. Vi presenterar då elitlaget och berättar vad vi vill lära ungdomarna i form av fysisk aktivitet,

kost, motion, volleyboll, hur man är en bra lagkompis osv.

Ungdomsverksamheten kärnan

- Utan ungdomsverksamheten skulle inte Falkenberg VBK vara någonting. Vi klarar oss inte utan basen. Då finns inte funktionärer och en väl fungerande förening till nästa generation. Vi som är aktiva måste släppa in nya krafter. Föreningen måste bestå i ett längre perspektiv.
Det handlar om att sträva efter nya mål och utvecklingsmöjligheter hela tiden! För att vara en del av ett rikt liv måste vi hela tiden vilja vidare, avslutar Per Gruvaeus.

Rapporten ”Motivationsförutsättningar inom Svensk volleyboll” Här får du en sammanställning om den spelarenkät som Svensk volleyboll gjort.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info