Hoppa till sidans innehåll

Adventskalender lucka 6

06 DEC 2012 00:00
Visst kan man idrotta hela livet! En inspirerande förebild är Einar Hamberg, som har varit aktiv i volleyboll under flera decennier, och fortfarande spelar regelbundet med sina vänner.
  • Skapad: 06 DEC 2012 00:00

Einar Hamberg på planen

En av grundpelarna i vår ledar- och spelarutvecklingsplan är att öka möjligheterna för ett livslångt idrottande. Vi vill skapa förutsättningar för att man kan vara aktiv inom idrotten hela livet.

En av alla som verkligen tagit fasta på det här är Svenska Volleybollförbundets grundare, Einar Hamberg. Han är idag 87 år och spelar fortfarande volleyboll.

- Vi är ungefär tio Stocksundsgubbar som träffas och spelar. Jag är bara 87 år men den äldsta är 90 år. Volleyboll är en idrott som är bra att spela ihop med hela familjen och motionera måste man ju göra, säger Einar.

Einar kom till Sverige från Estland 1944. Einar som då var 19 år hade spelat volleyboll och utövat friidrott i ett antal år.

Gubbarna från Stocksund mot veterandamer från Norge

I våras spelade ”Stocksundsgrabbarna” match mot ett norskt lag ifrån Bergen. Motståndarna bestod av damer som var 60-96 år. I Norge görs nu en dokumentär om dessa damer som spelar volleyboll trots sin ålder. Dokumentären kommer att visas både på TV och på bio.

- I dag hinner jag inte med någon mer idrott än volleyboll eftersom jag måste sitta framför datorn lite också, säger Einar Hamberg som minst sagt brinner för volleyboll och är ett härligt exempel på att volleyboll är en idrott för alla åldrar.

För dig som vill veta mer: Inspirerande filmer från "Idrott hela livet" - stor konferens i Göteborg hösten 2012.

Einar Hambergs krutgubbar

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info