Hoppa till sidans innehåll

Adventskalender lucka 4

04 DEC 2012 00:00
Talesättet ”satsa på sådden inte på skörden” är en ledstjärna för utvecklingen av vår nya ledar- och spelarutvecklingsplan. Med det menar vi att satsa på att skapa förutsättningar för framgångar ska spira och inte satsa direkt på framgången.
  • Skapad: 04 DEC 2012 00:00

En förutsättning för att få framgångsrika lag är att ha duktiga spelare. Därför vill vi satsa på individuell utveckling med utgångspunkt på individens behov. I presentationen av nya planen kan du läsa mer om utvecklingsmodellen som är filosofin och den röda tråden. Den ger kunskap om hur vi kan öka förmågan att tillfredsställa spelarnas fysiska och psykologiska behov. Utvecklingsmodellen 

Vi har alla olika behov

Det låter ju självklart att olika individer har olika behov bland kvinnor, män, pojkar och flickor i olika åldrar. Men den kunskapen är dåligt utnyttjad inom idrotten.

Skaparna av LTAD-modellen, där LTAD står för long term athlete development, har fått mycket uppmärksamhet just för att de visar på de stora möjligheter till förbättring som finns genom individuellt anpassad träning.

En av grundarna till LTAD, Istvan Bayli, höll en mycket välbesökt presentation i Malmö ifjol.

Film från presentationen

I lucka 5 som du kan öppna i morgon får du ett exempel hur man göra i Skåne för att skapa möjligheter för fler att spela, alltså att satsa på sådden.

Kidsvolleybarn kikar förväntansfullt på sina medaljer

Skribent: Hanna Wigertz Qvist

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info