Hoppa till sidans innehåll

Adventskalender lucka 12

12 DEC 2012 00:00
Visste du att det krävs massor av träning för att nå den yttersta eliten. Om du vill bli expert på världsnivå inom idrott tar det ungefär 10 000 timmar i träning.
  • Skapad: 12 DEC 2012 00:00

 

Beachvolleyspelaren Björn Berg, som spelat på två OS och gjort 26 st topp-10 resultat på World Tour är nu 40 och tillhör fortfarande den svenska eliten.

- Vill man någonting tillräckligt mycket kommer man riktigt lång. Är du passionerad och vill något så har du bra förutsättningar. Och så måste du träna massor, hela tiden, säger Björn Berg.

Han ser beachvolleyn som en passion där han hela tiden tar små steg som ska leda till någonting stort framöver. Så här års är det två löppass, två beachvolleypass och två gympass varje vecka. Efter jul byter han ut löparskorna mot längdskidor.

- Jag kan inte minnas ett liv utan att idrotten varit närvarande. Jag började med fotboll på bakgårdarna redan som sexåring och sedan fortsatte jag med landhockey, hockey, friidrott, basket och orientering innan jag började med volleyboll, säger han.

Björn Berg sommaren 2012 på Swedish Beach Tour

Han uppskattar att han har gjort 3 500 timmar bara på gym och åtskilligt många fler inom volleyboll, beachvolley och löpning.

- Det är inte alla gånger som det är kul att packa ryggsäcken för att gå iväg och träna. Men, du gör det ändå för att du har en vision om var du vill hamna. Sedan mår jag så otroligt bra av att röra på mig. Det är en drog i sig att utöva fysisk aktivitet, avslutar Björn Berg.

Den här killen hade ingen tänkt på - artikel

Det tar 10 000 timmar - rapport

Vad ligger snittåldern på för olympiska spelare i volleyboll och beachvolley? Det får du veta mer om i morgondagens lucka här i adventskalendern.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info