Hoppa till sidans innehåll

Adventskalender lucka 10

10 DEC 2012 00:00
Visste du att ett av de grundläggande behoven som ledare bör tillgodose för att skapa förutsättningar för spelare att bli autonomt motiverade, att känna att "jag vill", är behovet av kompetens? Inom Svensk volleyboll har vi kollat hur Svensk Innebandy gör. Det är också intressant att se hur dataspelutvecklarna gör för att motivera användarna att hela tiden bli bättre på sina färdigheter.

  • Skapad: 10 DEC 2012 00:00

Spelarkort - innebandytjej

Feedback och utveckling

Vi människor har ett behov av känna att vi klarar av de utmaningar vi ställs inför oavsett om de är fysiska eller tex sociala. Vi vill kontinuerligt utveckla våra förmågor och vill också ha det bekräftat.

I en lagidrott kan det vara en utmaning att skapa former för individuell utveckling genom feedback, mätningar, individuella planer etc.

Svensk Innebandy ligger långt framme i utvecklingen av former för åldersanpassad (utvecklingsålder, inte kronologisk ålder) träning och tävling för barn och ungdomar. De har bl a infört spelarkort där färdigheter och kunskaper som ska utvecklas illustreras med pusselbitar och kan bockas av allt eftersom spelaren förkovrar sig. Detta tycker vi är ett tydligt bra exempel på kompetenskvitton relaterat till individuell utveckling. Se här!

Andra branscher som man kan lära sig av är data/TV-spelutvecklarna som är mycket duktiga på att utforma spel så att man ofta får kompetensbehovet tillfredsställt.

Läs vad Stefan Söderfjäll tycker att vi kan lära av data/TV-spelutvecklarna.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info