Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Simander. Riksidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Bergh med checken.

500 000 kronor ska få fler att börja spela beachvolley

21 MAR 2018 10:38
Med projektet ”ALLA kan spela Beachvolley” vill Svenska Volleybollförbundet få fler att börja spela beachvolley.
  • Uppdaterad: 04 APR 2018 10:27

Genom ett bidrag på 500 000 kronor från Framåtfonden kommer förbundet förenkla spelet för att ge fler möjlighet att börja och att fortsätta spela beachvolley.

– Med projektet vill vi utveckla en spelform som gör det så enkelt som möjligt för så många som möjligt att spela och uppskatta beachvolley och träning, säger Svensk volleybolls Jakob Birgersson.

Grunden i projektet handlar om att förbundet, tillsammans med volleyboll-legendaren Anders Kristiansson, utvecklar en 1-timmes nybörjarkurs. På kurstillfället får deltagarna lära sig teknik som gör det möjligt att snabbt komma igång. Detta gör att de känner att de kan spela beachvolley och det är oerhört viktigt för både upplevelsen och den fortsatta viljan att utöva vår sport.

– Teknikträningen ger koordination och förståelse för rörelser. Att röra sig i sand bidrar till balans, styrka och uthållighet och att hoppa och spika ger snabbhet. Deltagarna kommer lära sig nya saker och snabbt utvecklas, vilket vi hoppas kan ge dem självförtroende och motivation för att fortsätta vilja spela beachvolley, fortsätter Jakob.

Aktiviteterna planeras äga rum runt om i Sverige med huvudfokus på Beachvolley-SM i Tylösand och finansieras genom bidraget från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfonden.

– Pengarna gör det möjligt för oss att genomföra aktiviteter och sprida beachvolley som vi älskar och brinner för. Med hjälp av Framåtfonden kommer vi också kunna förlänga vår satsning på att sprida beachvolley i hela landet med en inspirations- och lära sig spela-film, avslutar Jakob.

Framåtfonden är ett initiativ från Svenska Spel och Riksidrottsförbundet som ger specialidrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa nya former av fysisk aktivitet och få fler människor i rörelse. Det är andra året som pengar delas ut genom Framåtfonden och i år får tio förbund dela på drygt fyra miljoner kronor.

– Framåtfonden är ett fantastiskt initiativ som kan göra skillnad på riktigt. Specialidrottsförbunden
har många idéer på att få fler i rörelse och med Framåtfonden vill vi göra det enklare att förverkliga
dem, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

För mer information, kontakta:
Johan Söderkvist, PR, Svenska Spel 
070-24 53 116, This is a mailto link

Om Framåtfonden
Framåtfonden är ett nytt initiativ. Genom Framåtfonden ger Svenska Spel och Riksidrottsförbundet varje år samtliga specialidrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa idéer kring nya former av fysisk aktivitet för att få fler i rörelse och skapa rörelseförståelse för fler. Förbund som beviljas pengar från fonden i år är Basketbollförbundet, Orienteringsförbundet, Bob & Rodelförbundet, Volleybollförbundet, Bordtennisförbundet, Judoförbundet, Tennisförbundet, Rugbyförbundet, Danssportförbundet och Ishockeyförbundet.

Mer info finns på rf.se!

Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info